2024. április 28. vasárnap

Gasztro

Tolmácsi testvérek készítik "A mi szörpünk" finomságait. Ezeket a többi közt a Bekában is megkaphatjuk. Juhász Árpád távközlési mérnökként diplomázott, húga, Foltán Ágota közgazdasági főiskolán végzett. Öt éve mindketten beleuntak a hivatali munkába, és az örökségül kapott ötholdas területen valami...
Miért ne? Nálunk bevált. Ezt a receptet ezer éve találtam egy német női magazinban. Ezzel villogtak a lányaim akkor az oviban, most meg ők sütik a munkahelyi karácsonyi partikra. Már amikor nem sodorja el az ünnepséget a járvány. Szóval a...
Unod a mákos - diós bejglit és valami izgalmasabbra, szaftosabbra vágysz? Próbáld ki az idén a flódnisat. Kettő az egyben, ráadásul úgy, hogy ne repedjen vagy ne legyen dundi és amorf a kecsesnek szánt bejglid. Az alábbi hozzávalókból három darab, 50-60 dekás...
Finomabbnál finomabb gyümölcsökkel érkezett az ősz. Szívesen sütünk - és pláne eszünk - illatos pitéket ilyenkor. De nyersen is bátran betalálhatnak a konyhába a gyümölcsök. Például ennek az isteni kéksajtos - karamellás körtesalátának a képében. Hozzávalók: két nagy...
Szépnek ígérkezik a szeptember, úgy tűnik, néhány kert parti belefér még. Fogy még szépen a faszén az áruházakban és a benzinkutaknál. Miért ne kerülne most valami új a grillrácsra? Méghozzá valami igazán egzotikus. Mondjuk perzsa csirkenyárs a nálunk megszokottól...

LEGFRISSEBB