Csütörtökön és pénteken tartják a Bocuse d’Or európai döntőjét Budapesten a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon. A versenyen 17 ország vesz részt, a magyar csapatot a gödi Dalnoki Bence vezeti.

A gasztronómiai olimpán 5 óra 35 perc áll a rendelkezésre, ennyi idő alatt kell két fogást elkészíteni. Dalnoki Bence mellett Nyikos Patrik a magyar csapat tagja, az ő feladata Bence segítése a verseny alatt. A munkamegosztás alapján ő főleg a köretekkel foglalkozik, a húsokat és szószokat pedig Bence készíti. A csapatot egy másik commis is segíti a helyszínen a verseny napján, az ő személye azonban egészen a verseny napjáig ismeretlen marad, ugyanis a pontozásba az is beleszámít, hogy a csapat mennyire tud egy idegennel együtt dolgozni – írja a Vince szakportál.

A csapatoknak két ételt kell készíteniük a verseny során. Az idei Bocuse d’Or kötelező alapanyagai három kézműves módon termesztett magyar burgonyafajta, a Coronada, az Anuschka és a Madison, a hústál témája pedig a magyar konyha egy másik jellegzetes alapanyaga, az őzhús, konkrétan az őzgerinc és az őzcomb. Ezt a fogást háromféle körettel kell tálalni, az egyiknek tartalmaznia kell tejfölt és túrót is.

Dalnoki Bence egyébként a Michelin-csillagos Stand étterem sous chefje, és októberben nyerte meg a Bocuse d’Or magyar döntőjét.

Előző cikkElőadás lesz cukorbetegeknek Gödön
Következő cikkGödön is mérnek a traffipaxok!