A múlt héten ismertettük mi is az Alkotmánybíróságnak azt a meglehetősen dodonai határozatát, amelyet Gödről, pontosabban az itteni különleges gazdasági övezet kijelöléséről hozott. Városvezetőket kérdeztünk arról, ők hogyan értelmezik és hogyan értékelik a döntést?

A polgármester és az alpolgármesterek után most a Fidesz-frakció egyik tagjának válaszát olvashatják. Talán mondanunk sem kell, hogy ez a vélemény merőben eltér a korábbiaktól.

Pintér György, Fidesz

Tudjuk, hogy az Alkotmánybíróság milyen határozatot hozott néhány napja, és örülünk, hogy a város várhatóan jobb helyzetbe fog kerülni a döntés által. Ezzel kapcsolatban szeretnénk kiemelni, hogy az elcsatolással kialakult joghelyzet törvényességének vizsgálatát frakciónk is fontosnak tartotta, ebből következően nem ellenezte, hogy az önkormányzat a Különleges Gazdasági Övezettel kapcsolatos problémák tisztázása érdekében az Alkotmánybírósághoz forduljon. A szükséges beadvány szakszerű elkészítéséhez az ügyvédi tiszteletdíjak fedezetét mi is megszavaztuk. Az Alkotmánybíróság határozata alapján egyértelmű, hogy Göd városa fog a működéséhez pótlólagos forrást kapni, de hogy mikor, mennyit, honnét és milyen formában, az most még nem látható.

Előző cikkMit szólnak az Alkotmánybíróság gödi határozatához a városvezetők? – 2. rész
Következő cikkMit szólnak az Alkotmánybíróság gödi határozatához a városvezetők? – 4. rész