A volt alpolgármester, Fülöp Zoltán azzal kereste meg a Gödi Hírnököt, hogy szívesen elmondaná véleményét a Marignane téri játszótér felújításával kapcsolatban. A Samsung felajánlotta, hogy teljes körűen felújítja a kiserdei játszóteret. A múlt heti testületi ülésen óriási vita volt a témában. A polgármester jelezte, hogy a jogszabályok nem engedik, hogy egy erdei játszótérre alapvetően fémből készült játékelemek kerüljenek, ezért nem tartja szavazásra alkalmasnak az előterjesztést. Ennek ellenére a testületi többség hozzájárulását adta a projekthez.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Fülöp Zoltán írását, és a későbbiekben örömmel adunk hangot a képviselő-testület többi tagjának is, pro és kontra egyaránt.

“A legutóbbi testületi ülésen sajnos ismét felcsaptak az indulatok. A polgármester és csapata megint beleállt valamibe, most éppen a tervezett játszótér projektbe, feketítve a bármit is, csak hogy hangulatot kelthessen.

Mi is történt?

A SAMSUNG SDI Magyarország 2020 elején felajánlotta Göd városának, hogy korszerű, integrált játszóteret adományoz, több, mint 100 millió forint értékben. A projekt minden képviselő és az egész hivatal számára ismert. Az első helyszínjavaslat a Várdomb volt, azonban itt hosszas beszélgetések után az örökségvédelmi hatóság nem járult hozzá az új játszótérépítéssel, terepegyengetéssel járó létesítéséhez.

Más helyszínt keresve arra jutottunk, hogy inkább valamelyik, sok éve meglevő, bejáratott játszóterünk felújítását javasoljuk.
A Marignane téri, kiserdőben levő, évtizedes múlttal rendelkező játszótér bizonyult a legalkalmasabbnak. Itt nem kell fát kivágni, nem kell a terepet rendezni. Megvan a kialakult parkolóhely, a kiserdő most is kedvelt sétaterület, és a gyermekzsivaj sem zavar majd senkit. A helyszínt idén májusban végigegyeztettük a hivatalban, hogy jogilag támadhatatlan partnerséget ajánlhassunk fel. Tudjuk, hogy Göd nem egyszerű hely, mert mindig vannak újabb ötletek, ezért körbejártuk az összes körülményt. Sikerült megtalálni a jogszerű formát, a polgármester is értette, és írásban elfogadta az eljárást. Szeptemberben egyeztettünk a SAMSUNG-gal és jeleztük a polgármesternek, hogy a kérelem be fog érkezni. A házban tehát már jó előre tudhatott mindenki arról, hogy a kérelem be fog érkezni, azzal mi a teendő, mi megnyugodtunk.

Sajnos voltak azonban, akik ezt az időt arra használták, hogy kigondolják, most épp mibe fognak belekötni.

A kérelem beérkezett – és lőn. Semmi kérdés, semmi előremutató megoldási javaslat, csak záporoztak a verbális ütések. Emelt hangon kaptunk kioktatást jogtalanságról, végrehajthatatlanságról, sőt, még szavazás elszabotálási kísérlet is felmerült a testületi ülésen. Az előzményeket tekintve váratlan támadás volt! 

Megküzdöttünk érte, hogy a város tartsa a szavát! Nagy örömünkre a testület Momentum-on kívüli része támogatta, hogy végre láthatóan gazdagodjon a város. 

Ezzel azonban nem lett vége, sőt, komoly ÜGY lett ismét, mint 2020 nyarán. A momentumos csapatössztűzzel támadott a közösségi médiában, a polgármester Szilágyi Lászlót és engem említett, mint „főbűnöst”, újra jogtalanságot kiáltott és hatalmas magaslatról kaptuk a kioktatást, hogy ez miért NEM lehet.

Én a magam részéről megnyugodtam. Valami jót csinálunk, mert a polgármester és a Momentum újra beleállt, mint annyi korábbi projektbe. És duplán megnyugodtam, mert eddig ebben a városban csak a polgármesternek van papírja arról, hogy nem jól használja a jogot, emlékezzünk a bírósági ítéletre az alpolgármesterek ügyében.

Szilágyi László alpolgármesterrel, frakciótársammal továbbra is, és egyre inkább azon dolgozunk, hogy a város fejlődjön, minden lehető módon. Igen, ha lehet a SAMSUNG SDI nagyszerű adományával is! 

Zárásul pár megkerülhetetlen gondolat arról, hogy is állunk a gyárral. 

Láthatjuk, hogy a gyár komoly adományozó a térségben. Támogatja a sportolókat Dunakeszin, civileket és rendezvényeket Vácon. Vegyük észre: a SAMSUNG bárhová tudja vinni a pénzét, ahol szívesen fogadják az adományt, ahol nem a kijátszáson, hanem a befogadás lehetőségén gondolkoznak. Láthatóan ezt a kérdést itt a gödi polgármester és csapata egészen másképp látja – ebben biztosan különbözünk.”

Előző cikkSzalai Attila bár bakizott, dicséretet kapott
Következő cikkMegrongálódott felsővezeték után síntörés – zűrös a nap a gödi vasútvonalon