Wagner László, a Belépés Családostul (BeCsal) mozgalom megálmodója és vezetője idén is megszervezte a népszerű hangversenysorozatot. Az első előadáson Bach, Telemann, Händel és Clérembault művei csendültek fel a Szent István-templomban. 

Tóth Ágnes barokk fuvolán, Homoki Gábor barokk hegedűn, Vályi Csilla barokk csellón, Karosi Bálint pedig csembalón játszott a nagysikerű koncerten, az énekes a szoprán Lökösházi Mária volt. A program kezdéseként két zeneiskolás diák mutatkozott be: Pók Domokos gitáron és Szöllősy Szellő fagotton adott elő Brescianello, illetve Braun darabokat.

Szöllősy Szellő

Wagner László a hangverseny után elmondta a Gödi Hírnöknek, hogy BeCsal20 a címe az idei zenei és sportsorozatnak, hisz 20 éves a mozgalom. A következő koncert jövő héten vasárnap lesz, de előtte szombaton tartanak egy nagyon izgalmas, sportos eseményt is. “Bátorfi Ildikó találta ki Gödön a havi városnéző sétákat, mostanában már alkalmanként 50-60 emberrel. Ilyenkor megnéznek mindenféle nevezetességeket, és mesél is róluk. Nagyon nagy az érdeklődés. A jövő szombati esemény különlegessége az lesz, hogy séta helyett a kerékpár jut szerephez. Összesen 7-8 nevezetességet fogunk megnézni a körülbelül 11 kilométeres, háromórás kerékpáros program alatt.”

Tóth Ágnes, Karosi Bálint, Vályi Csilla, Homoki Gábor

Utána a Duna-part nyaralóházak területén lévő Kalandparkban és a folyón lesznek még szabadidősport-programok. Másnap, 24-én a sorozat második koncertjén az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Egyesület tagjai fognak zenélni Olajos György vezetésével. A harmadik koncert augusztus 28-án lesz.

Előző cikkCsak maszkban lehet belépni egy gödi kisboltba
Következő cikkFeloszlatják-e a gödi képviselő-testületet estére?