A felsőgödi posta bezárásáról többször is írtunk. Most kollégánk megkérdezte a lakókat, hogy ők mit tudnak. Annak is utánajártunk, hogy áll most a petíció ügye.

A bezárt posta épülete szomorúan néz ki. Elég sokat kellett várnom az utcán, amíg találkoztam valakivel, akit tényleg érdekelt a sorsa. A fiatal hölgy elmondta, hogy neki eddig nagyon jó tapasztalatai voltak a postával kapcsolatban, alá is írta a petíciót, mert szerinte szükség van erre a szolgáltatásra, sok a nyugdíjas a környéken. Most a férjének az alsógödi postára kell lejárnia, mert ő oda már nem tolja le a babakocsit.

Másokat is próbáltam kérdezni, de vagy nem tudtak a posta bezárásról, vagy nem érdekelte őket az egész. Érdekes.

Átsétáltam a vasútállomáshoz, ahol egy idős hölgyet kérdeztem. Ő nagyon mérges volt, mert már idejét sem tudja, mióta járt erre a postára, és egyszerűen nem érti, miért kellett most bezárni. De abszolút nem bízik abban, hogy valaha is ki fogják még nyitni.

A helyzetről, illetve a megoldásról vélhetően Szilágyi László alpolgármester tudja a legtöbbet, hiszen ő karolta fel a posta bezárása elleni tiltakozás ügyét. Mint mondja, a bezárás ellen tiltakozó petíciót aláírók száma meghaladta a 2000 főt, de pontos számot nem tud mondani, hiszen még most is alá lehet írni és vannak kint ívek. Szilágyi László délelőtt az alábbi posztot osztotta meg a Facebook-oldalán:

HÍVOTT A POSTA!

“2022. október 28. a Magyar Posta Zrt. az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében arról döntött, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 posta működését (210 településen). Sajnos ez a felsőgödi (Ady Endre úti) egységük bezárását jelentette. Erről a gödi önkormányzat előzetesen nem lett tájékoztatva, és a lakosság körében nagy felháborodást váltott ki.

Héten hivatalos levelet kaptunk, hogy az újra nyitás feltételeiről keresni fognak. Telefonon fel is hívtak, és arról tájékoztattak, hogy van arra lehetőség, hogy 2023. január első hetében elérhetővé váljon a kis postánk szolgáltatása. Ahogy a mondás tartja, az ördög a részletekben rejlik…

Szolgáltatási szerződést köthet városunk a Magyar Posta Zrt.-vel, ebben az esetben fix 18 hónapos időtartam kerülhetne aláírásra, melyben a teljes működési költséget kellene megfizetni. Munkabéreket, rezsit és minden felmerülő kiadást jelent, ami ennyi időre nagyjából 114 millió forint. A Magyar Posta Zrt. ennek a felét kérné el. Információm szerint ilyen szerződés megkötésére eddig még nem került sor.

Csökkentett nyitva tartást nem vállal a posta, mobil postai szolgáltatás pedig 2024 előtt nem kivitelezhető, csekkbefizető automata költségénél pedig közel 400.000 forintot kellene fizetni havonta, és ennek telepítése talán nyáron lehetne leghamarabb. Csomagautomatát pedig jövő év elején telepítenek az alsógödi Takaréknál, de ennek áthelyezésére már nincs lehetőség.

Bár átmeneti szüneteltetésről tájékoztattak, de ha az energiaárak magasan maradnak, akkor hosszabb bezárást is el tudnak képzelni sajnos a postánál. 😔

Ön mit gondol, ezt az 57 millió forintot vállalni kell-e? Ha 5.000 Ft-ot adnának a gödi lakosok, akkor egy ilyen adománygyűjtésből kinyithatna a posta. Én szívesen fogok adakozni, hogy a felsőgödiek szolgáltatása megmaradhasson.”

Önnek megér-e 5 ezer forintot, hogy kinyisson a posta Felsőgödön?

Előző cikkNew York és az Operaház után saját városában, Gödön is fellépett Süle Dalma
Következő cikkÁtadták a Prima Primissima díjakat és a közönségdíjat pénteken este a Müpában