Nyüzsgő tömeg gyülekezett szerdán délután, kicsivel hat óra előtt a József Attila Művelődési Ház aulájában, hiszen Süle Dalma operaénekes önálló estje kezdődött hat órától.

Süle Dalma Gödön nőtt fel, a színpadi lét már fiatalon is foglalkoztatta, a gödi Gézengúzok drámacsoport tagja volt. Zenei tanulmányait a váci konziban, majd Hollandiában folytatta klasszikus ének szakon. Mesterdiplomáját a Zeneakadémián szerezte Kiss B. Atilla növendékeként.

Számos verseny díjazottja. Jelenleg szabadúszóként több darabban láthatják/hallhatják az Operettszínházban és az Operaházban egyaránt.

A vele együtt fellépő Thiago Bertoldi brazil bariton és zongoraművész Săo Paulo városában született. Tanulmányait a Villa-Lobos Konzervatóriumban kezdte 13 évesen, Garça városában.

2008-ban költözött Magyarországra, a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait Eckhardt Gábor, Kemenes András és Gulyás Márta vezetésével. Számtalan nemzetközi verseny díjazottja. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Bartók Konzervatórium művészoktatója, illetve a Honvéd Férfikar korrepetítora és megbecsült baritonja.

Dalma és Thiago nem csak a zenében találták meg a közös hangot, hanem a magánéletükben is. Évek óta nagyon jó barátok, ezért együtt zenélni mindig nagy öröm számukra.

Ez a koncert azért volt különleges Dalma számára, mert tulajdonképpen most énekelt először a gödi művelődési házban, mióta elballagott az általános iskolából.

Élve a lehetőséggel, hogy „hazai pályán” énekel, több olyan áriát is hozott, amit most énekel közönség előtt először – mondta Szabó Zsuzsa, a JAMH igazgatója megnyitóbeszédében.

A koncerten olyan dalokat halhattunk, mint Händel Rinaldo című operájából Almirena híres áriája, vagy Konstanze első áriája Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékából. De volt ezenkívül részlet a Bánk bánból is, és népdalokat is halhattunk.

Fotók: Gödi Hírnök

Előző cikkHorrorbaleset az alsógödi vasúti átjáróban
Következő cikkFelsőgödi posta – mi a helyzet most?