Mint a héten írtuk, ügy lett Gödön a Marignane téri játszótér felújításából. A Samsung felajánlotta, hogy teljes körűen felújítja a kiserdei játszóteret. A képviselő-testület ülésén óriási vita volt erről, de végül zöld utat kapott a projekt. Fülöp Zoltán volt alpolgármester véleményét már közöltük azzal, hogy minden képviselőnek teret adunk az ügyben. Most Szilágyi László alpolgármester osztotta meg a gondolatait, ezeket is változtatás nélkül adjuk közre.

“Őszintén megdöbbentem, hogy egyesek ennyire játszótérellenesek és nem akarnak a gödi gyermekeknek boldogságot okozni. Nem hiszem el, hogy mert a gödi Samsung ilyen felajánlást tesz, ezért el kell utasítani. Ez egy több, mint 2 éve húzódó ügy. Azt gondolom, hogy a gyárnak mindegy, hogy ezt a játszóteret melyik településen valósítja meg, de én azon vagyok, hogy ezt igenis Gödnek kell adnia.

Dunakeszi sportba ömlik a pénz, miközben a gödi csarnokok bérlésére alig van lehetősége a Gödi Sportegyesületnek. Ezek hallatlan ügyek, melyeknél össze kell fognunk és nem pedig széthúznunk. Tekintettel, hogy a városnak semmibe nem fog kerülni a játszótér-felújítás, így ebben a nehéz pénzügyi helyzetben minden támogatásnak örülnünk kell. Én is egyetértek azzal, hogy a gyárnak be kell tartania a szabályokat, és azzal, hogy ideköltözött az üzem: a gödieknek támogatást kell nyújtania! Ez nem opció, hanem kötelező feladat. Tartsák be a magyar jogszabályokat és ezt az illetékes hatóságok felügyeljék!

Olvastam olyan hozzászólást, hogy fát vágnak ki. Aki ilyet állít, az nem lehet gödi, hiszen egy tisztásról beszélünk, ahol még egy facsemete sincsen. Láttam olyat, hogy egyesek szerint semmi se kell a gyártól. Ezek szerint akkor a Samsung által befizetett adókat, melyet fejlesztésre kapunk, szintén ne kérjük? Jobboldali szavazók pedig az EU-s támogatásokat küldjék vissza Brüsszelnek? Szerintem ezeket a lehetőségeket ki kell használnunk és Göd javára kell fordítanunk, mert így más települések fognak sok millió forinthoz hozzájutni.”

Előző cikkMár két magyar étteremnek is két MICHELIN-csillaga van!
Következő cikkMegint kicsit szebb lett a Nyugati!