A gyerekek egy része a saját tanárát látta a színpadon, mivel a darabot előadó Pereputty együttes egyik tagja magyar nyelvet és irodalmat tanít a Búzaszem iskolában.

Szabóné Kaszás Villő elmondta, hogy művészeti iskoláról lévén szó, ez itt egyáltalán nem furcsa. “A Búzaszem iskolában ez nagyon is belefér, hiszen a gyerekek maguk is előadóművészek mind: táncolnak, énekelnek, zenélnek, nem idegen tőlük ez a fajta megjelenés és tőlem is eléggé megszokták, hogy elég majom vagyok órán, sokat nevetünk együtt.”

Szabóné Kaszás Villő

A Pereputty együttesnek, ami a Napra-forgó Hagyománypedagógiai Műhely része, két tagja van: Szabóné Kaszás Villő és Cseke-Marosi Eszter, aki a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa és a Napra-forgó program kidolgozója. Óvodai csoportokat vezet, és ezen a programon keresztül adja át a hagyományt a gyermekeknek.

Cseke-Marosi Eszter és Szabóné Kaszás Villő

A mulatságokon a Pereputty zenészei dudán, brácsán, hegedűn, nagybőgőn, furulyán, gordonon és kobozon játszanak. A Pereputty repertoárjába jelenleg 9 darab tartozik, melyeket iskolákban, óvodákban, művelődési házakban mutatnak be. Tavaly részt vettek a Lázár Ervin Programban és minden évben indulnak a Halmos Béla pályázaton.

Hitvallásukat az internetes oldalukon olvasható vezérfonalaik tükrözik. Itt egy Kodály Zoltán és egy Sebő Ferenc idézet mellett Kallós Zoltántól ez olvasható: “Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk.”

Előző cikkBetörés után lazult egyet Gödön
Következő cikkGöd alpolgármestere lemond tiszteletdíjáról, ha a jövő héten sem lesz elfogadott költségvetés