Betört egy gödi házba, hogy szipuzva lazuljon. Megrongálta a berendezést, majd összeverekedett a tulajdonossal az a 34 éves férfi, aki ellen a napokban fejezték be az eljárást a dunakeszi rendőrök.

A lakcím nélküli D. Géza még február 26-án délután úgy gondolta, az elhagyatottnak tűnő ház éppen jó lesz neki, hogy szívjon és repüljön. Átmászott a kerítésen, kirántotta az ajtót és otthon érezve magát nézelődött, könyvet olvasgatott, megváltoztatta egy csillár felállítási helyét, egyedi díszítést adott a falnak és céltáblának használt egy festményt, miközben nejlonzacskójából sűrűn szívta a gőzt – írja a rendőrség honlapja.

Elmosódott órák teltek el, aztán arra eszmélt, egy sapkás férfi kéri rajta számon, mit keres a házában. A hívatlan vendég nem akart távozni, dulakodni kezdtek, végül a tulajdonos kikergette a portáról, ezért nem sikerült ellopnia a kiszemelt Révai nagylexikont. Dühében összerugdosta az első autót, ami az útjába került, és a visszapillantóját is letörte.

A segélyhívásra érkező járőrök a helyszín közelében elfogták. Kihallgatásán beismerő vallomást tett, bár az általa elkövetett, közel 300 ezer forintos kárt okozó cselekménysorból túl sok dologra nem emlékezett.

Az azóta is letartóztatásban lévő D. Gézával szemben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a rongálás, magánlaksértés, valamint garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Előző cikkA csípőset és a menteset keressük
Következő cikkA nyúlpásztor – nagy sikerű bábos mesekoncert a Búzaszemben