A jövő héten képviselő-testületi ülés lesz. Szilágyi László közösségi oldalán azt írja, hogy ha nem szavazzák meg azon a költségvetést, akkor júliustól nem veszi fel a várostól kapott tiszteletdíját, mert nem tartaná ezt etikusnak, ha nincs fedezet rá.

“Számomra fontos, hogy egy megszavazott költségvetés által Gödön a most álló ügyek beindulhassanak (például utak kátyúzása) és biztonságot jelentsenek az itt dolgozóknak. Félek, hogy egy újabb elutasítás után idén ősszel a város pénze elfogyhat és így semmilyen számla nem kerülhetne kifizetésre” – írja.

A város működtetése mellett az előttünk álló fejlesztések megvalósítása is nagyon fontos – teszi hozzá. “Pest megye jelentős pénzeket oszt vissza a gödieknek beruházásokra. Idén aszfaltozásra kerül: a Huzella Tivadar utca, Sződ utca, Áldás utca és Alkotmány utca mellett a Duna út egy szakasza is. Volt egyáltalán olyan időszak, amikor Göd belterületén 1 milliárd feletti értékben útépítési, felújítási program zajlott? Jelenleg több utca szilárd útburkolatának terveztetése és engedélyeztetése zajlik (például Szamos utca és Rómaiak útja) és jövőre is óriási útépítési láz lehet városunkban. Pedig választási év sem lesz.”

Az alpolgármester szerint a fejlődés mellett működtetésre kell pénzt szerezni. “Már az előző képviselő-testület is abban bízott, hogy a gyárból befolyó adók által csökkenteni lehet városunkban az adókat, de ennek elmaradása nehézséget állít településünk elé. Minél több beruházást külső forrásból kell megvalósítanunk, és így működtetésre is maradhat pénz. Szerintem abban a képviselők mind egyetértenek, hogy Göd kapja vissza a legtöbb támogatást Pest megyétől!” – írja Szilágyi László.

Mit gondol arról, hogy az alpolgármester nem veszi fel a tiszteletdíját, ha nincs költségvetése Gödnek?

Előző cikkA nyúlpásztor – nagy sikerű bábos mesekoncert a Búzaszemben
Következő cikkHőségriasztás jön – csak a vízben lesz jó