Könnyen lehet, hogy – miután a télen nem került sor klubváltásra – Szalai Attila szerződésének meghosszabbítását jelentheti majd be a Fener.

A Gödi Hírnök is többször írt arról, hogy számos klub szeretné szerződtetni a Gödről indult labdarúgót. Idősebb Szalai Attila kedden az M1 aktuális csatornának elárulta, az elmúlt hetekben megjelent sajtóhírek túlnyomó többsége igaz volt. Fia iránt számos klub érdeklődött, és több tárgyalt is török klubjának elnökével, de a váltás télen – szavai szerint – nem lett volna szerencsés.

„Ati szeretne bajnokságot nyerni a Fenerrel. Télen pedig szerintem sem szerencsés váltani. Majd meglátjuk, mit hoz a nyár, de szerintem nagyon jó helyen van, és nagyon szépen fejlődik” – mondta a 31-szeres válogatott belső védő édesapja, hangsúlyozva, hogy fia most is topcsapatban van, ugyanakkor az elmúlt években mindegyik kiemelt bajnokságból volt megkeresése.

A sajtóban megjelent hírek is erre engednek következtetni: a Nemzeti Sport információi szerint a Fenerbahce vezetői megkezdték az egyeztetéseket a 25 éves játékos menedzsereivel a szerződésének meghosszabbításáról, hogy javítsák piaci pozícióikat a Szalai átigazolásáról szóló tárgyalások során. Másrészt Jorge Jesus vezetőedző is ragaszkodik magyar kulcsemberéhez. Így, miután az utolsó órákban nem futott be Angliából – a szigetországban január 31-én zárul az átigazolási időszak – olyan visszautasíthatatlan ajánlat, mely klubváltást eredményezett volna, hamarosan a magyar válogatott védő szerződésének meghosszabbítását jelentheti majd be a Fener. Erre akkor kerülhet sor, ha a feleknek sikerül egy olyan egyezségre jutni, ami garantálja, hogy megfelelő ajánlat esetén topligába tud szerződni a 31-szeres válogatott labdarúgó.

Szalai Attila 2021 januárjában négy és fél évre szóló szerződést kötött a Fenerrel. Azóta 99 tétmeccsen több mint nyolcezer percet játszott a török élvonalban jelenleg 2. helyen álló csapat színeiben, öt gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

Előző cikkBrutális széllökések országszerte
Következő cikkGöd fellélegezhet