Évszaknak megfelelően választott a Kincsem Vonósnégyes, Ősz címmel tartottak előadást tegnap este a művelődési házban, ahol Rossini, Glazunov és Csajkovszkij dallamai is felcsendültek.

Az előadás alkalmával is betartották a járványügyi előírásokat, csak testhőmérséklet-mérést és kézfertőtlenítést követően engedték be a közönséget, valamint kötelezően szájmaszkot viselt mindenki, még az előadók is.

Bartos Csaba csellista, Rossini szonátája kapcsán kiemelte, hogy egy 19. századi darabról van szó, mely a szerző első vonós szonátája.

A Tell Vilmos és a A sevillai borbély szerzőjeként leginkább ismert Rossini, ennek a darabnak a megírásakor úgy határozott, hogy kitágítja a hangterjedelmet.

Érdekesség, hogy Rossinit kiemelkedő szakácsként ismerték korában, elég csak a Rossini-bélszínre gondolnunk, ami az éttermek emblematikus darabja a mai napig. Miközben muzsikus családban született, és ő maga is azzá vált.

A Kincsem Vonósnégyesnek most, második nekifutásra sikerült előadni műsorát, első alkalommal ugyanis közbeszólt a járvány és megakadályozta a fellépésüket.

A Kincsem Vonósnégyes tagjai:

Danyílova Galína – hegedű,

Varró Katalin – hegedű,

Kondor Péter – brácsa,

Bartos Csaba – cselló.

Előző cikkA Gödi Városi Könyvtárban jártunk
Következő cikkMég látogatható Mág Tamás emlékkiállítása