Még március végén felhívtuk a figyelmüket mi is arra, hogy változik a haladási rend a Pesti út-Duna út kereszteződésében felújított forgalmi lámpánál. De változott ott más is, és ennek nem mindenki örül.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a kereszteződésbe az érkező autókat figyelő érzékelőket építettek be, ezért két váltás között nem egyforma idő telik el, sőt előfordul az is, hogy Vác felé, a Duna felé kanyarodó zöld kimarad.

A gödiek közül azóta többen is jelezték az önkormányzatnál, hogy a lámpa túl gyorsan vált pirosra, vagy túl hosszú ideig mutat tilos jelzést. A hivatal a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságának továbbította az észrevételeket. Ők közölték, hogy a helyszínen megvizsgálták a dolgot és a lámpa működésében hibát nem találtak.

Szerintük a gondot az okozza, hogy ha a gépjármű nem áll fel egészen a vonalig, ahogy azt a KRESZ is előírja, akkor a detektor nem érzékeli és így nem ad zöld jelzést neki. A kamerák is így vannak beállítva – akkor érzékeli a rendszer, hogy váltani kell, ha a felfestésnál áll autó.

Most kicsit állítottak a kamerán és így pontosabb lesz az érzékelés, de érdemes jobban figyelni arra, hogy a vonalnál álljunk meg az autónkkal vagy a motorunkkal!

Ön is tapasztalt már lámpakimaradást , vagyis hogy nem váltott zöldre a lámpa valamelyik irányban?

Előző cikkÁtszállna a vasúton? Figyeljen!
Következő cikkIndul a munka a Duna úton!