A koronavírus-járványban egyre több a beteg ismét, a kórházakban a helyzet egyre rosszabb. A rendelőben is változtatni kell az eddig spontán kialakuló gyakorlaton. Napi 3-6 fő azok száma, akik úgy jelennek meg a rendelésen, hogy tudják, vagy jó okkal sejtik magukról, hogy Covid-fertőzöttek. Megengedhetetlen, hogy fertőzésüket úgy adják tovább embertársaiknak, hogy nem tettek semmit ellene – írja közösségi oldalán dr. Gál Péter. A felsőgödi háziorvos tanácsokat is ad.

Nyilvánvaló, hogy feledésbe merült (tisztelet a kivételnek!) az év elején még szorgalmasan gyakorolt óvintézkedések sora. Vegyük át még egyszer! – írja Gál doktor.

“Aki lázas, köhög, torka fáj, feje fáj, légúti fertőzésre utaló tünetei vannak: NE JÖJJÖN BE A RENDELŐBE! Telefonon jelentkezzen, és ha feltétlenül szükséges a személyes megjelenés, foglaljon időpontot telefonon vagy az Erodiumon. Mindenki más is kérjen időpontot, csak így tudjuk elkerülni a szükségtelen tömegjeleneteket a rendelői váróban. Tudom, hogy ez még több telefonálással jár, de még mindig jobb a rendelői telefon “foglalt” jelzését hallgatni esetleg többször is, mint az Intenzíven fekve a monitor pittyegését hallgatni, amíg még nem altattak el. Nem kell központi intézkedésre várni, hogy bárki is utasításba adja, hogy mindenki vigyázzon magára. Viseljünk maszkot MINDENHOL, utasítástól függetlenül. Tartsunk távolságot egymástól. A rendelő igénybevételét csökkentsük legszükségesebb minimumra. Gondoljuk át még egyszer, biztosan MOST kell felkeresni a rendelőt egy két és fél hónapja készült lelet bemutatása céljából?! Járvány van! Aki saját jószántából oltatlan, az egy csoportos öngyilkossági kísérletre nevezett be. Mellesleg nagyobbrészt az oltatlanok miatt dolgozik az egészségügy tripla annyit, mint szükséges lenne. Ha valaki megsértődik emiatt, majd megbékül. Nem érdekelnek a bulvárlapok tudományos szintjén terjesztett oltás- és oltóanyag ellenes okfejtések. Menjen, oltassa magát mindenki! A november 22-vel kezdődő héten oltási kampány zajlik a kórházakban. Vácott is. Nem kötelező a regisztráció, az időpontfoglalás sem, de az előzőekben ecseteltek miatt mégis célszerű megpróbálni olyan időpontot választani, amikor nincs tömeg az oltóponton. Vigyázzanak magukra!” – írja Facebook-oldalán dr. Gál Péter felsőgödi háziorvos.

Előző cikkBetegség miatt csak 30 beteget fogad a felsőgödi labor
Következő cikkÖn is meghallgathatja a gödi zenei verseny győzteseit!