Tavaly januárban adták ki első kislemezüket, ami az Irányjelző nevet kapta, majd még az év őszén megjelent a Borozó című single-jük is. Idén márciusban debütált Megállni tilos! című albumuk, ami tulajdonképpen a zenekar elmúlt másfél éves munkásságát foglalja össze.


A Sildervald gödi fiatalokból álló együttes. Nevük idegen eredetű, olyan utcára mondják, ahol a sok jelzőtábla hatására az ember egyszerűen elveszik. Ez utal a zenekar tagjainak változatos ízlésére és zenéjük sokoldalúságára. Megalakulásuk óta magyar népzenét és verseket dolgoznak fel könnyűzenei formában.


Akusztikus hangszerelésüket olyan jellegzetes népi hangszerekkel gazdagítják, mint a kecskeduda, a hosszúfurulya, a kaval és egyéb furulyák. Műfajukat blastfolknak nevezték el. Dalaikkal pedig a fiatalságot jellemző lüktető életérzést igyekeznek hirdetni.


Az új lemezen hét dal jelent meg, melyek már valamennyi digitális platformon elérhetőek. A Megállni tilos! tulajdonképpen egy „best hits” koncepción alapul, a zenekar a közönség és ezzel együtt a saját kedvenceit igyekezett egy albumba tömöríteni. További cél volt a vokalitás és a perkussziós hangszerek minél nagyobb kibontakoztatása dalaikban. Felcsendül több Petőfi-versfeldolgozás,
valamint számos tájegység magyar népzenéje – legyen az palócföldi, dunántúli vagy moldvai népdalbetét. Mindezt a megszokott pörgős, könnyűzenére hajazó stílus és hangszerelés teszi a Sildervald zenéjévé.


A zenekar idei célja továbbra is az, hogy minél több koncertet adhasson. Zenéjük fejlesztése, stílusuk minél szélesebb perspektívára helyezése és idővel újabb dalok megjelentetése mind olyan célok, amik emlékeztetnek: Megállni tilos!

Vasvári Magor, a zenekar frontembere

A zenekar frontemberével készített korábbi interjúnkat itt olvashatják.

Előző cikkIdén ekkora építményadót fizetnek a gödiek
Következő cikkSérült kutyus várja Gödön, hogy megtalálják