A helyi fiatalokból álló, alig másfél éves Sildervald rajongótábora hatalmas tánccal ünnepelte az együttest, mely a József Attila Művelődési Ház által rendezett Kakaós Csiga Fesztiválon lépett fel. A zenekar tagjai Vasvári Magor (gitár, ének), Mokos Csongor (kecskeduda, népi furulyák, vokál), Huszti Benedek (basszusgitár) és Vasvári Zalán (ütőshangszerek, vokál).

A koncert előtt a zenekar frontemberével, Vasvári Magorral beszélgettünk.

Mit jelent a zenekar neve, a Sildervald?

Ez egy német eredetű kifejezés: olyan utcákra mondják, ahol a rengeteg jelzőtábla hatására az ember egyszerűen elveszik. Igazából azért ezt választottuk zenekari névnek, mert azt éreztük, hogy utal a sokszínűségre, a sok irányra meg inspirációra, amilyen zenéket hallgatunk, és amilyen irányba orientálódunk. Magunkénak éreztük ezt a sokirányúságot, sokoldalúságot.

Vasvári Magor

Profi zenészek vagytok?

Örömből kezdtünk el zenélni, hobbiból. Van egy tagunk egyébként, aki a Zeneakadémiára jár már. Tanultunk népzenélni többen is, viszont a fúvósunkon kívül, aki az Akadémiára jár, a mostani hangszerünkkel mind autodidakta módon otthon kezdtünk játszani. Hárman már egyetemisták vagyunk, az ütősünk végzős.

Milyen gyakran vannak koncertjeitek?

Tavaly nyár óta koncertezgetünk, főleg Pest környékén. Göd, Pest, Vác környéke, Gödöllőn voltunk többször is. Átlagosan két-három havonta van fellépésünk, de előfordul, hogy ez összetömörül egy hétvégére akár.

A számaitok saját számok?

Mind saját számok, főleg én írom őket, de együtt szoktuk összerakni. Ezek mind népzenés versfeldolgozások.

Hogy milyen zenét is játszik a Sildervald, megtudhatják korábbi cikkünkből, IDE kattintva.

Előző cikkA hónap közepén indul a vízvezeték-rekonstrukció a Duna úton
Következő cikkTáncokkal, koncertekkel folytatódott a Kakaós Csiga Fesztivál