Idén Dénes Gábor Ferencné, a polgármesteri hivatal köztisztviselője, szociálpolitikai ügyintézője kapta a Göd város szolgálatáért díjat. A kitüntetettet gyakran becézik Teréz anyának az ügyfelek. A munkájáról és természetesen Gödről kérdeztük.

Mióta dolgozik az önkormányzatnál és mi pontosan az ön feladata?

1994. szeptember 1-jén kerültem a hivatalba, vagyis pontosan 28 évvel ezelőtt. A Hatósági Osztályon szociális ügyintézőként dolgozom. Jól ismerem az emberek szociális körülményeit. Tevékenységemhez tartozik a segélykérelmek előkészítése bizottsági döntésre, továbbá a gyermekvédelmi támogatás, ami főleg a gyermekek étkeztetésével függ össze. Ügyfeles napokon találkozom az emberekkel, akik elmondják a problémáikat, segítséget kérnek, én pedig tájékoztatom őket arról, hogy jogosultak-e például rendkívüli települési támogatásra, fűtési támogatásra, gyógyszertámogatásra. A szociális helyzetük és a jövedelmi viszonyaik alapján dől el, hogy az önkormányzat tud-e támogatást nyújtani nekik. Ha jogosultak valamelyik segélyformára, akkor segítek kitölteni a nyomtatványokat, illetve azok mellékleteit. Jelenleg 61 gyermeknek adtunk beiskolázási támogatást. Összesen 78 kérelmet vittünk be az utolsó bizottsági ülésre. Ezekkel bőven van munka!

Mennyire lepte meg a díj?

Egyáltalán nem számítottam rá, nagyon meglepett. Köszönöm azok támogatását, akik jelöltek. Természetesen nagy megtiszteltetés számomra, és nagy öröm egy ilyen elismerés.

Tősgyökeres gödi lakos?

Sajnos nem vagyok gödi lakos. Vácon éltem korábban, most pedig 7 éve Nagymaroson lakom. Nagyon sokáig minden vágyam az volt, hogy Gödre költözzek, itt vegyek egy kis családi házat. Ez sajnos nem sikerült, de olyan régóta dolgozom itt, és ismerem a lakosok zömét, hogy a szívem mélyén gödi vagyok.

Mit szeret a városban?

Imádom a kisvárosi hangulatát. Jobban szerettem azt, amikor nem volt ennyi emeletes ház. Szeretem a gödi utcákat, talán a régi Gödöt jobban kedveltem, amikor nem volt ennyire belakva. Amikor ide kerültem, 28 évvel ezelőtt, akkor Göd még csak nagyközség volt.

Van hobbija? Mivel szeret foglalatoskodni otthon?

Kertészkedni nagyon szeretek. Most Nagymaroson élek, ott van egy kis kertem, ahol kiélhetem a kertészkedés iránti vágyamat. Ez pihentet a legjobban, feltölt.

Hogyan hívják az ügyfelek?

Nagyon kedvesen szólítanak. A keresztnevem Teréz, ezért gyakran hívnak Tercsi néninek, Terikének vagy Teri anyunak, de van, aki a szociális érzékenységem és a munkám miatt Teréz anyának hív.

Előző cikkKét és fél millió euróra mondott nemet Szalai Attila
Következő cikkMennyiért látogathatják a gödiek a Dunakeszi Fesztet?