Gödről két diákot is díjaztak: Balázs Zselyke és Horváth Ádám nyerték el a 2022/2023-es tanévben az alapítványi támogatást.

Az ünnepélyes eredményhirdetés közönsége – Fotó: Gödi Hírnök

A támogatással a tehetséges, ügyes, nem csak a sportban, tanulmányi eredményekben, hanem az ezeken is túlmutató területeken eredményt felmutató diákokat segítik.

Balázs Zselyke átveszi a díjat – Fotó: Gödi Hírnök

A díjat már 18 éve adják át a fiataloknak. A pályázaton nyertes tanulók a szorgalmi időszak alatt, tíz hónapon keresztül ösztöndíjban részesülnek, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel.

Horváth Ádám az oklevéllel – Fotó: Gödi Hírnök

“A tehetséget, a tudást fejleszteni kell, ehhez segít hozzá ez a lehetőség, hogy mi hozzá tudjunk járulni, hogy a díjazottak fejlődni tudjanak” – mondta Szilágyi Zsolt, a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója az ösztöndíjak kihirdetésénél.

A 2022/2023-as tanévben Vácott 46 tanulónak, Beremenden 43 tanulónak ítélt meg támogatást a Kuratórium. A pályázatot elnyert diákok kiemelkedő tehetséget mutatnak egy-egy területen, és a tanulmányi eredményükben is kiegyensúlyozottan jól teljesítenek. A díjazottakat a sportversenyeken, zenei téren, és tanulmányi versenyeken mutatott kiemelkedő eredményeik segítették hozzá az ösztöndíj elnyeréséhez. Az ösztöndíj mértéke az általános iskolásoknak 8000 forint, középiskolásoknak 10 000 forint jár 10 hónapon át.

Középen Szilágyi Zsolt, a Duna-Dráva Cement Kft. új vezérigazgatója – Fotó: Gödi Hírnök

A Gödi Németh László Általános Iskolából Balázs Zselyke és Horváth Ádám nyerték el a 2022/2023-es tanévben az alapítványi támogatást.

Előző cikkMilyen támogatásokat nyert Göd?
Következő cikkA duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését