Több ütemű iskolabővítésnek köszönhetően 9 új tanteremmel gazdagodik a gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az új iskolarészleg műszaki része már kifogástalan állapotban van, hétfőn át is adták.  

Bajkó Ildikó, az iskola intézményvezetője portálunknak elmondta, hogy a magas tanulói létszám miatt jelenleg 4 osztály oktatása folyik az iskolával szemben lévő FORFA épületben és a lepusztult kastély helységeiben. A négy felső tagozatos osztály diákjai kapják meg az új tantermeket, az ő igényeiket fogja kielégíteni a július 30-i átadás után az iskolarész.

Tavaly februárban kezdték az építést, a radiátorok, vízvezetékek is hibátlanul működnek már az új épületben, ahol a termek már félig felszereltek. 

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen gyorsan halad az építkezés, a tantermek felszerelése.  Bútorok, beépített bútorok, tantermi szekrények érkeznek még. A következő hónapokban kerül sor az iskola körüli tereprendezésre, majd a FORFA épület bontására. Tuzson Bence képviselő úr többször ellátogatott hozzánk az iskolabővítés kapcsán, nem volt számára kérdés, hogy ekkora gyereklétszám mellett bővítésre van szükségünk, ezért rajta tartotta a szemét a projektünkön”- mondta az iskola igazgatója, aki eldicsekedett az udvaron felépített ökotantermükkel is, amit áprilisban már birtokba vehetnek a gyerekek.   

Előző cikkGöd 300 milliót nyert
Következő cikkA héten nyit a zöldhulladék-lerakó