Az év utolsó estéjén Göd teljesen elesett. Délután 5 óra magasságában érkezett az első bejelentés a városból pirotechnikától megrémült és elszaladt kutyáról, de aztán hajnalig egymást követték a hívások.

Az állatmentő csapat gödi tagjai jóformán egy percre nem tudtak megállni – meséli a Gödi Hírnöknek Csillag Ildikó, a Dunakeszi Civilek Az Állatokért tagja. Hozzáteszi, hogy több esetben Dunakesziről rohantak segíteni. A legszomorúbb egy rémült németjuhász esete, aki egy telephelyről a kennelből tört ki, két óra leforgása alatt háromszor. Mivel az idegen anyanyelvű gazda nem volt elérhető, a telepen ügyeletben lévő három munkás éjjel 11-kor látott neki kennelt hegeszteni, hogy megakadályozzák a nagyobb bajt és a további szökést.

Voltak olyan kutyák, melyeket a lakosság segítségével tudtak befogni, az egyikük Fót túlsó feléről szökött egészen a gödi körforgóig, ahol a Mol-kút mellett fogta meg egy gödi hölgy. A mikrochip-regisztrációban már nem aktuális adatok szerepeltek, és kicsit tovább bonyolította a dolgot, hogy a megadott cím nem egy lakás volt. A beregisztrált telefonszámon ugyan ismerik a kutyát, de soha nem volt az övék. De végül szerencsés fordulatot vett a dolog, az érvényes oltási könyv bemutatásával ma veszi át a gazdi a kutyust.

Az ügyelet azonban még mindig nem ért véget: az elmúlt évekből az a szomorú tapasztalat, hogy csak nappal észleli sok gazda, hogy a kutyája eltűnt.

Fotó: Our Pet Vets

Előző cikkA legszebb, a legkedvesebb és a legcukibb – ilyen volt az év a Gödi Hírnökkel
Következő cikkÚjra láthatják az online jótékonysági koncertet