Újabb gyönyörű eredményt ért el a híres gödi fotós, Potyó Imre. Az idén 12. alkalommal megrendezett dubai fotópályázaton, a HIPA-n ért el első helyezést a fő kategóriában.

Itt vagyunk Dubajban, a világ legnagyobb, 450.000 USD összdíjazású fotópályázatán, a HIPA-n. Ma este volt a díjátadó ceremónia a Dubai Operaban, ez brutális volt! Sikerült megnyernem az idei fő kategóriát, a Diversity-t. Elképesztő csoda, hogy idáig repülhettünk az egyik kedvenc témám, a dunavirágok szárnyán. Őfelsége, Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum Sejk, további méltóságok körében adta át a díjat egy varázslatos show keretében. Rengeteg az élmény, néhány napig még itt vagyunk, médiaesemény is lesz, majd mesélek sok hangulatképpel – osztotta meg Facebook oldalán.

A nyertes képen, a Potyó Imre által rendszeresen megörökített dunavirágzás látható, mely számára szorosan összefűződik Göddel.

Itt kezdtem el fotózni, itt ismertem meg a legtöbb témát, de főleg a dunavirágzást jelenti, amihez a legjobb fotós élményeim kötődnek, és amit 2013 óta követek. Csodálatos rajzások jönnek létre Felsőgödön a Duna Csárda alatt, augusztusban akár tízszer is megismétlődik a milliós rajzás – mondta, egy korábbi interjúnk során.

Dunavirág Aréna
photo_camera Dunavirág Aréna Fotó: Potyó Imre

Ezen a nyárestén felforrt a folyó a védett dunavirág kérészek rajzásától. Nagyon sokan voltak, én pedig extázisban próbáltam a legszebb látványt megtalálni. A langyos vízben állva lámpafényben komponáltam, a sötétben elvillanó vakuim és a széleslátószögű optika egy varázslatos perspektívában festette meg a törékeny dunavirágok testét – számolt be a fényképész a kép készítésének körülményeiről. A természetfotós 11 éve fotózza a kérészek rajzását.

A pályázat fődíját az olasz Massimo Giorgetta nyerte el. Ez az első alkalom, hogy magyar fotós első helyezést ért el a pályázaton, 2019-ben Daróczi Csaba 4., Kércz Tibor pedig 3. helyen végzett – írja a qubit.hu.

Előző cikkGödi moderálta a fóti romtemplomért tartott sajtótájékoztatót
Következő cikkÁtadták a Budapest és Pest Vármegyei PRIMA díjakat