Szép számmal jelentek meg az érdeklődők a Kiserdei tanya táblaavató ünnepségén. A civil tanya szimbolikus logóját a 87 éves Nagy Gábor, a gödiek Gabi bácsija készítette el.

Az eseményen Balogh Csaba polgármester hangsúlyozta: a megjelentek nagy érdeklődése bizonyítja azt, hogy a Kiserdei tanya mennyire szerethető hely. „A Mozgáskorlátozottakat Pártolók Klubja már 14 éve működik. Korábban is felfigyeltem arra, hogy kortól, vallási, politikai nézettől függetlenül tesznek a gödiek ezért a tanyáért, melynek az épületét a művelődési ház fogja a szárnyai alá venni, és önkormányzati támogatásból meg fog újulni.”

“Köszönöm Gábor bácsi munkáját, amit büszkén hívhatunk a Kiserdei tanya logójának is. Göd kultúráját erősíti, hogy a városlakók önzetlenül segítik a város fejlődését. Mindenki munkáját köszönöm, aki hozzátett a közösségépítéshez, kívánom, hogy kellemes emlékkel gazdagodjanak a jövőben ezen a helyen” – fogalmazott a városvezető.

Gábor bácsi a stábunknak adott interjúban elmondta, hogy félve fogott hozzá a tábla elkészítéséhez, előre egyeztetett több szakemberrel, hogy minél tökéletesebb legyen. „Én a városnak készítettem ezt a munkát, azért, hogy még jobban szeressenek itt lenni az emberek. Már több mint ezer faragványt készítettem eddig”- mesélte büszkén Nagy Gábor.

A 87 éves Gábor bácsi hajdúhadházi származású, 1952-ben jött el a szülővárosából. Az Újpesti Bőrgyárban dolgozott tímársegédként, majd tímárként. 1964 óta él Gödön, ahol szívügyévé vált a tanya, melyet a 70-es években, a tanácsi időszakban ő mentett meg, hiszen a területet el akarták venni. „A 17 hektáros erdő sorsa mindig nagy kérdés volt Gödön, hiszen frekventált területen van. Örülök, hogy sikerült megmenteni a gödieknek, erre büszke vagyok. A 70-es években a Kertbarát Kör rezidenciája volt ez a terület, akkor nem tudtuk, hogy később a tanya Göd egyik lelke lesz.”


“24 évig voltam a kezelője az erdőnek, rengeteg munkánk van abban, hogy most ilyen szépen néz ki. A rendszerváltás után mi rendeztük meg először Gödön a madarak és fák napját, ennek is én voltam az ötletgazdája. Engem és a családomat nagyon sok minden köt ehhez az erdőhöz, nagy boldogság, hogy felújítják az épületet, amely sok rendezvénynek lesz az otthona”- mesélte meghatottan Nagy Gábor.

Gábor bácsi nyugdíjba vonulása, 1994 óta foglalkozik fafaragással. A tanya logójának ötlete már régen megszületett a fejében, csak a megfelelő faanyag érkezésére várt. A fürdőnél kivágott fából alkotta meg a táblát. Magát hobbifaragónak tartja, már több mint 1000 fafaragás dicséri a keze munkáját. „Büszke vagyok arra, hogy 87 év után még ilyen munkát tudok készíteni”- mesélte nekünk a Kiserdei tanyáért és az erdőért oly sokat fáradozó Gabi bácsi.

Nézze meg videónkat az eseményről!

Előző cikkHalálra gázolt az M2-es metró egy fiatal lányt
Következő cikkA szemnek láthatatlan – gyerekpszichológia Gödön