Sok kíváncsi szülő ült be pénteken a gödi könyvtárba, hogy meghallgassa Deliága Éva gyermekpszichológus, gyermekterapeuta előadását A szemnek láthatatlan címmel. A szervezésbe a Gödi Szivárvány Bölcsőde is bekapcsolódott.

Amint a cím – mely egyúttal Deliága Éva egyik könyvének címe is – sejteti, a középpontban a gyermekek problémásnak vélt vagy ítélt viselkedése mögött meghúzódó okok álltak. A gyakorló szakembertől a résztvevők megtudhatták, milyen tágan érdemes értelmezni a normális magatartást, milyen jelek utalnak arra, ha a gyerek körül vagy a gyerek lelkében valami nincs rendben, milyen nagy szerepe van a terápiában a gyermeket nyilván legjobban ismerő szülőknek, milyen problémát okoz a mai gyerekeknek a testi és kognitív fejlettségükkel feltűnően szemben álló érzelmi fejletlenségük – tudtuk meg Szabóné Hegyi Valériától, a könyvtár vezetőjétől.

Szó esett a COVID-időszakról, amely alaposan megtépázta a családok mentális egészségét, és arról, milyen jelentősége van minden család életében a biztonságos kötődésnek, a szertartásoknak és a napirendnek. A dinamikus és élvezetes előadás után konkrét kérdéseikre kaptak választ a résztvevők. 

Előző cikkGabi bácsival beszélgettünk a gödi táblaavatón
Következő cikkBarangoljon hazai kastélyokban!