Szombaton elindult a kampány és az ajánlások gyűjtése Gödön is. A Nemzeti Választási Iroda oldalára feltöltött adatok alapján jelenleg a következőket látjuk.

Gödön ketten szeretnének jelöltként indulni a polgármesteri székért: a jelenlegi polgármester, Kammerer Zoltán és Szilágyi László, aki Balogh Csaba lemondása után ideiglenesen már vezette egy rövid ideig a várost.

Kammerer a Kammererrel a Változásért Egyesület, Szilágyi pedig a DK jelöltjeként vette át az ajánlóíveket.

A 8 egyéni választókerületben a Kammererrel a Változásért Egyesületen, valamint a DK-n kívül még a Göd-ÉRT Egyesület indítana mindenhol egyéni jelöltet. Csupán a 2. (Góra Attila) és a 6. (Pénzes Barbara) számú körzetben indulna még egy-egy – úgynevezett független –  jelölt.

Kammerer az 5., Szilágyi pedig az 1. sz. egyéni választókerületben is jelölt szeretne lenni.

Fontos azonban tudni, hogy az önkormányzati és nemzetiségi választáson indulni szándékozó jelölteknek május 6-án, 16 óráig kell bejelenteni indulási szándékukat a helyi választási bizottságnál. Tehát még sok minden változhat a következő hetekben.

A Gödi Hírnök mindkét polgármesterjelöltet megkeresi, s amint választ kapunk a választásokat érintő kérdéseinkre, azokat olvasóinkkal is megosztjuk.

Előző cikkPályahiba miatt késhetnek a vonatok a gödi vonalon
Következő cikkAz internetes vásárlás veszélyeire figyelmeztet a rendőrség