Göd frissen megválasztott független polgármestere a Gróf Széchenyi Ödön parkban vette át mandátumát. Kammerer Zoltán az eskütételt követően azt mondta: erős, összetartó közösséget kíván Gödön építeni.

A mandátumátadó ünnepségen a háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, Göd új polgármestere elmondta, hogy a helyszín azért különleges számára, mert 36 évvel ezelőtt itt kezdődött el élete egyik legmeghatározóbb fejezete. A park mellett található ugyanis a kajak-kenu szakosztály kikötője. Terveiről is beszélt a közönség előtt:

“A legfontosabb Göd és a békesség, leginkább testületen belül” – mondta a polgármester, majd úgy folytatta, hogy meggyőződése, hogy ha bent béke van, akkor az kihat a népességre, a lakosságra is. Hozzátette: hisz abban, hogy a testülettel „egy irányba tudnak evezni”.

Az új polgármester azt is kijelentette, hogy minden gödit szeretne képviselni, a következő napok konkrét lépéseit ismertetve pedig egyebek mellett az önkormányzat működésének felülvizsgálatáról, egy új szervezeti és működési szabályzat elfogadásáról és a költségvetés áttekintéséről beszélt. Szólt arról is, hogy szeretné, ha Göd rövid időn belül szebb, tisztább, rendezettebb település lenne.

Azt ígérte, hogy monitoringkutakat fognak létesíteni, folyamatosan mérni fogják a víz, a levegő minőségét és a zaj szintjét. Ezeknek az eredményeknek a lakosság számára állandóan elérhetők kell lenniük.

“Bármely érték is közelíteni fog a megengedett mértékhez, határhoz, azonnal értesíteni fogjuk az illetékes hatóságot” – mondta.

Az ünnepségen részt vett Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője is, aki azt emelte ki, hogy Kammerer Zoltánt a szavazók 57,31 százaléka választotta meg. Ilyen arányban még soha nem választottak polgármestert Gödön.

“Ez nagyon nagy felhatalmazás, amivel élni kell, de óriási felelősség is” – mondta, hozzátéve: azt kívánja, hogy “mostantól kezdve Göd városa legyen a béke és az egyetértés városa”.

Kammerer Zoltán független jelöltet a május 14-i időközi képviselő- és polgármester-választáson választották Göd új polgármesterévé és az 5. választókerület képviselőjévé.

Előző cikkNincs hír Suhajda Szilárdról
Következő cikkGőzerővel zajlik a munka a Duna út felújításán