Zsúfolásig megtelt a nagyterem az eseményre, melyen Hegyi Valéria, a Gödi Városi Könyvtár vezetője beszélgetett a könyv szerkesztőivel, Németh Mártával és Vizváry Vilmossal.

Gödön rengeteg zenei program van és nagyon sok zenész, énekes, zenével foglalkozó szakember él, illetve élt a városban. Őket mutatja be a most megjelent kötet. Mint Hegyi Valéria bevezetőjében elmondta, a kötetben szerepelnek itt született, itt élő, illetve máshol élő, de Göd zenei életét gazdagító művészek.

A Gödi Almanachban kezdődött el korábban egy Gödi Ki kicsoda sorozat, melyben életrajzokat adtak közre a Gödhöz kötődő jelesebb személyekről. Több más hasonló kiadvány is forrása volt a szerzőknek, akik vállalkoztak a feladatra, hogy egy kötetben jelentetik meg a zenéhez kapcsolódó gödiek, illetve gödi kötődésűek életrajzait. A bevezető utáni beszélgetést különböző zeneszámok tették színesebbé, így a színvonalas program során fellépett Bese Botond és az Aprája Dudazenekar, a Gaude Kórus, Wágner Adrienn (ének) és a Németh László iskola zenetanárai, Gecséné Szitha Márta (hegedű), Nevelő-Szavári Anita (fagott) és Boross Anett (zongora).

Az Aprája Dudazenekar

A bemutató előtt röviden beszélgettünk a kötet megálmodójával, Vizváry Vilmossal és szerkesztőjével, Németh Mártával. Vizváry Vilmosnak volt az ötlete egy olyan kötet kiadása, melyben összegyűjti Göd olyan embereit, akikre büszkék lehetnek a gödiek. Az anyaggyűjtés tematikusan történt, s mivel leginkább a zenei szócikkek készítése haladt előre, felmerült az az ötlet, hogy készítsenek egy külön kiadványt a zenéhez kapcsolódó gödiekről.

Vizváry Vilmos és Németh Márta

Mint Vizváry Vilmos elmondta, a következő kötet a városhoz köthető sportolókat fogja bemutatni, majd a képzőművészekről és az írókról, költőkről megjelenő kiadványok következnek, a tervek szerint félévente. A mostani kötetben közel 140 névcikk van a különböző formációkkal, zenekarokkal együtt. A megemlített zenészek száma nagyon magas, több mint 600. Szerepelnek a kötetben a zenéhez kapcsolódó nem zenészek is, így például a BeCsal Mozgalom alapítója és működtetője, Wagner László.

Előző cikkTudja, mi az a radonsugárzás? Most ingyenesen felmérheti az otthonában!
Következő cikkHatalmas győzelmet aratott a Gödi SE