Az Ünnepváró napok programsorozat keretében különleges koncertre hívta hétfő este a zenerajongókat a JAMH. Máté Balázs neves csellista – aki világhírű barokk zenekaroknak is gyakori vendége – három társával együtt lépett fel. A Cardona kvartett a Köszönjük Magyarország pályázaton nyert koncertlehetőségeket. 

A gödi hangverseny szervezésében Wagner László, a Belépés Családostul mozgalom vezetője segített, vele beszélgettünk a koncert előtt. Mint elmondta, az erre a koncertsorozatra összeállt alkalmi vonónégyes zenészei mind léptek már fel Gödön, és megkeresték őt, hogy segítsen helyszínt találni és tető alá hozni az eseményt. Szabó Imréné, a JAMH igazgatónője örömmel adta a helyszínt az ingyenes koncerthez, melyen azért volt egy doboz az adományoknak, melyekkel most egy rászoruló gödi családot segítettek.

A koncertet kiegészítette Máté Balázs elemzése és ismertetője a hangverseny előtt és a számok közt. Az együttes tagjai: Kapor Andrej – hegedű, Posvanecz Éva – brácsa, Máté Balázs – violoncello piccolo és Karasszon Dénes – cselló. A kvartett hangversenyének címe Posthumus, ami arra utal, hogy a most játszott műveket a szerzők halála után mutatták be.

Henry Purcell “Fantasias & In Nominies” című művét adták elő és részleteket mutattak be Johann Sebastian Bach “Die Kunst der Fuge” (A fuga művészete) című darabjából.

Előző cikkÜnnepel a modellteremtő gödi piarista szakképző
Következő cikkElvitte a járvány a megyenapot és a sportkarácsonyt