A hónap elején számoltunk be arról, hogy a gödi Rotary és az önkormányzat együttműködésében önkiszolgáló biciklis szerelőpontot helyeznek el a kerékpárút mentén, a Kincsem Udvarháznál. Azóta már átadták a szervízpontot, de vannak vele még további tervek is.

Apró dolgoktól is jobb lehet Gödön élni, és a kerékpáros szerelőpont épp ilyen. Az ötletről és a kivitelezésről részletesen beszámolt a gödi Rotary Klub oldala.

Előző cikkünk idején még az alapozás készült, bő egy héttel később pedig már az oszlopot állították fel. A szerelőpont végül az eredeti tervektől némileg eltérően a terület déli végébe került, mivel ott volt kellő szélességű hely, a kerékpártároló pedig eredeti helyéről az északi oldalra költözött – tudtuk meg.

Elkészült a tervezett murvafeltöltés is, majd a pünkösdi hétvégén, a biológiai sokféleség nemzetközi napján, Balogh Csaba polgármesterrel együtt növényeket ültettek a Rotary tagjai a flórakosarakba. A szervizpontot pedig hivatalosan is átadták a városnak, benne is leginkább a kerékpárosoknak.

A munkának ezzel még nincs vége, tervezik egy köztéri pad és egy információs tábla felállítását is a helyszínen. Az utóbbin a Kincsem Park és Udvarház történetéről lehet majd olvasni.

Előző cikkKitüntető díjat kapott Göd városától Dézsi Yvett
Következő cikkEzért volt ma reggel zűrös Gödről vonatozni