A Gödi Hírnöknek dr. Pintér György képviselőt is sikerült elérnie.

A képviselő a Pénzügyi Bizottság elnökeként érdekes szempontra hívta fel a figyelmet a polgármester tegnapi lemondásával kapcsolatban. Szerinte lehet összefüggés a lemondás időzítése és a 2023. évi költségvetés összeállításának február 15-i határideje között. Ugyanis már Göd tavalyi büdzséjét sem sikerült időben benyújtani, és csak év közepén – hosszas huzavona és egyeztetés után – lett elfogadtatva a testülettel. Azóta pedig nem oldódott meg a szakemberhiány, sőt, még mindig pénzügyi osztályvezetőt keres a hivatal.

Információink szerint valamelyik közeli település pénzügyesét sikerült megnyerni, hogy segítsen a költségvetés összerakásában.

Erre a felvetésünkre dr. Pintér György azt nyilatkozta a Gödi Hírnöknek, hogy ha így lenne, az érdekes kérdéseket vetne fel, például adatvédelmi szempontból (GDPR). Ugyanis nem mindegy, milyen adatokat adhat ki a város egy külsősnek. Mindenesetre, ha ilyenre mégis sor kerülne, a Pénzügyi Bizottság vezetője szeretné látni a külső szakemberrel megkötött szerződést, ilyet viszont ezidáig nem kapott.

Előző cikkBalogh Csaba, Göd polgármestere a Facebookon jelentette be lemondását
Következő cikkHová tűntek az elektromos rollerek Göd utcáiról?