Elmaradt városunkban mind a csütörtökre meghirdetett rendkívüli testületi ülés, mind pedig a Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottság (PEKJB) hétfői rendkívüli ülése.

Ennek okát dr. Pintér Györgytől tudtuk meg. A PEKJB elnöke lapunknak elmondta, hogy sem a bizottság, sem pedig a képviselő-testület nem lett volna határozatképes. Több képviselőnek is civil munkája van, ezért egy előre be nem tervezett ülés esetén nagyobb az esélye a határozatképtelenségnek, mint egyébként.

Pedig a városvezetőknek sok kérdésben kellene belátható időn belül döntést hozniuk. Az előterjesztett témák között szerepel egyebek mellett a biológiai szúnyoggyérítés, a Samsung-játszótér új helyének kijelölése, a gödi József Attila Művelődési Ház intézményvezetői munkakörére vonatkozó pályázati kiírás és az idei költségvetés.

A város honlapján bárki megtekintheti Göd Város Önkormányzata 2023. évi költségvetésének tervezetét. Bevalljuk őszintén, a 77 oldalas anyagnak már az értő átnézése sem tűnik egyszerű feladatnak.

Ezt megerősítette lapunknak dr. Pintér György is, aki a Gödi Hírnöknek elmondta, hogy a hivatal továbbra is súlyos szakemberhiánnyal küzd. Ez pedig rendkívüli módon megnehezíti a büdzsé szakszerű és pontos összeállítását.

Előző cikkÉtelek a világ minden tájáról: Luxemburgban nyílik meg fotósunk kiállítása
Következő cikkIdén is indul az Össznemzeti Zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba