Elkészült az útburkolat a Petőfi utcában, ahol korábban eltörött egy cső és beszakadt a szennyvízcsatorna.

A terület fertőtlenítése is megtörtént az átemelők környékén – adta hírül Balogh Csaba polgármester, miután megnézte, hogy mit végzett a Dunamenti Regionális Vízművek az áprilisi szennyvízkatasztrófa helyreállítása során.

A Petőfi utcai csőtörés nyomán szippantós autókkal vitték el a szennyvíz egy részét, de több átemelőnél, a Feneketlen-tónál és a Jegenye utcában is kénytelenek voltak a tóba, illetve a Duna-mederbe engedni az elszállíthatatlan mennyiséget. A környéken lakó gödiek nemcsak a bűz, hanem a fertőzésveszély miatt is aggódtak. A Petőfi utca napokig járhatatlan volt, de ennek már vége.

A héten a Jegenye utcában ártalmatlanították a mocsaras részben összegyűlt szennyvizet fertőtlenítő por segítségével a DMRV szakemberei. Az átemelők környékén azonban még mindig penetráns szag terjed, akárcsak a Szeszgyár-lejtőnél, a Homoksziget északi csücskénél, miután az ottani vízgyűjtőbe folyt a szennyvíz az átemelőtől, és szivárog tovább a Dunába. Mint megtudtuk, az önkormányzatnál tudnak a problémáról és a Vízművekkel közösen dolgoznak az elhárításán.

Előző cikkNe essen pánikba, most tényleg lesz szirénapróba!
Következő cikkCOVID-tesztállomás érkezik Gödre