Holló Mátyás a Zürcher Hochschule der Künste harmadéves BA hallgatójaként nyert próbajátékot a svájci zenekar kisegítő ütőhangszeres pozíciójára.

Az eredmény nem meglepő, hiszen zenei családból származik, a Holló család rendszeresen ad koncerteket. Gödön az augusztus 20-i programsorozat keretein belül léptek fel a Szent István- templomban.

Gödöt nagyon szeretik, de amikor a gyerekek kicsik voltak, szorosabb volt a közösséggel a kapcsolatuk. Mostanában a helyi koncerteken, melyeken gyakran fel is lépnek, találkoznak a zenésztársaikkal, és van néhány család, akikkel összejárnak. “Gödnek nincs az a fajta centrális társasági élete, mint a nagyobb városoknak, de mi így is nagyon szeretjük” – mondja Holló Aurél.

Holló Mátyás a Németh László AMI növendékeként 2010-ben kezdte ütőhangszeres tanulmányait Stefán Tivadar irányításával. Zeneiskolai évei alatt szólistaként és a DRUMS Ütőegyüttes tagjaként több hazai és nemzetközi koncertet adott. Később a Bartók Konzervatóriumban édesapja, Holló Aurél ütőhangszeres osztályában tanult. 

2023 júniusában próbajátékot nyert a Tonhalle Orchester Zürich kisegítői ütőhangszeres pozíciójára, szeptemberben pedig elhozta a Percussion Arts Society Italy által Pescarában rendezett háromfordulós nemzetközi versenyen I. díját timpani kategóriában, valamint elnyerte a Swiss Percussion Competition első díját is.

Forrás: Facebook-belépés családostul

Előző cikkErre használja Göd az 500 milliós támogatási összeget
Következő cikkEgy hónapra lezárják az alsógödi vasúti átjárót