A Búzaszem iskolában tartotta a 2023-as szezon évzáróját a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya.

A szakosztály a közösségi oldalán számolt be az eseményről:

A közösségi korlátozások következtében az elmúlt években nem tudtuk megrendezni hagyományos évzáró ünnepségünket, de idén újra együtt ünnepelhettünk.

A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Kammerer Zoltán, Göd város polgármestere, aki egyben a szakosztályból indult legsikeresebb sportoló.

Továbbá jelen volt egyik volt szakosztályvezetőnk, Simon Tamás is, aki sok szálon kötődik szakosztályunkhoz, és kajakos berkekben csak Prúként szólítunk.

Szintén az önkormányzatot képviselte Lőrincz László sportbizottsági elnök.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség részéről Makrai Csaba volt edzőnk, aki jelenleg a magyar serdülő és ifjúsági kajak válogatott szövetségi kapitánya, illetve Kovács Tamás, a szövetség szakmai koordinátora. Az egyesületi vezetőség részéről pedig dr. Vékony Péter, a Gödi Sportegyesület elnöke tette tiszteletét.

A Búzaszem iskola aulájában rendezett eseményt Pór Miklós szakosztályvezetőnk nyitotta meg. Nyitóbeszédében kiemelte, milyen jó újra látni így együtt a közösséget, és ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy a szakosztály gördülékeny működéséhez szinte elengedhetetlen a közösségi összefogás ereje, amiért köszönet illet mindenkit. Gratulált a versenyzőknek és edzőiknek az elmúlt szezonban elért sikerekhez, és jó szerencsét kívánt az előttünk álló versenyszezonhoz. Beszélt az évben megvalósuló sikeres projektekről, amik hathatós segítséget jelentenek a tárgyi és infrastrukturális fejlődésünkben.

Utána Káplár Norbert, a Dunai Vízisport Alapítvány elnöke vette át a szót, aki szintén hangsúlyozta az összefogás erejét. Megköszönte a versenyzők, szülők által tett erőfeszítéseket a sikerek érdekében. Kiemelte az edzők professzionális munkáját, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott, “örül annak, hogy olyan szakmai felfogásban dolgoznak az edzők, akikre szerinte bátran bízhatjuk gyermekeinket.” Külön kiemelte Sinkó László edzőt, aki sarokköveként szolgál a “gödi kajakos családnak”.

A felszólalások sorát a polgármester úr folytatta, aki elmesélte, hogy ő is ebből a szakosztályból indult, de összehasonlítva a mostani feltételekkel, akkoriban még ilyen lehetőségekkel nem rendelkeztek. Ehhez a fejlődéshez gratulált a vezetőségnek és mindenkinek, aki ehhez valamilyen formában hozzájárult. Gratulált a versenyzőknek, és beszédében további erőfeszítésre biztatta a fiataljainkat. Nyomatékosította, hogy a gödi sportéletet teljes mellszélességgel támogatni kívánja, aminek az egyik legkiemelkedőbb szereplője a GSE Kajak-Kenu Szakosztálya.

Ezután oktatóink és edzőink számoltak be az év eseményeiről, elért eredményeikről. A Kajakstart program képviseletében Csósza Hajnal, Vadász Anita és Vass Péter beszélt arról, hogy a program fő célja a gyerekek széleskörű támogatása a sport megszerettetése terén, a közösségépítés és a sokoldalú, hosszútávú képzés keretében olyan alapok kialakítása, amelyek lehetővé teszik a későbbi élvezetes, sikeres sportolás lehetőségét. Pélyi Dávid megköszönte első, a szakosztálynál töltött évét. Beszélt arról, hogy jó szívvel csatlakozott egy olyan oktatói, edzői csapathoz, akik az életkori sajátosságoknak megfelelő, hosszútávú tervezésben hisznek. Beszélt továbbá az első szezonjuk élményeiről, a sátrazásokról és táborozásokról. A sort Sinkó László folytatta, aki gratulált a versenyzők által elért eredményekhez. Méltatta azt a tényt, miszerint a mi kajakosaink közül kerültek be a legnagyobb számban a kölyökválogatottba, majd hozzátette: “az irány jó, de a további eredményességhez ugyanilyen szervezett munka szükségeltetik”. Beszélt arról is, hogy az eredményesség mellett a fő cél az volt, hogy a növekvő elvégzendő munka mellett minél többen és minél hosszabb ideig maradjon mindenki a szakosztály kötelékeiben. Ebben Árkosi Gábor edző van segítségére, akivel ketten irányítják a csoportot, így lehetőség nyílik a tudás és a motivációs szinthez igazított edzésekhez. Gábor beszélt a csoport mindennapi működéséről, a differenciált versenyzési célokról és a kajakedzések általi személyiségfejlesztés lehetőségeiről is. Azokról az értékekről, amiket innen magunkkal vihetünk.

Utolsóként, de nem utolsó sorban Németh István (Putyu) kapott szót, aki beszélt a nagy versenyzői csoportok hétköznapi kihívásairól, az iskolaedzések közötti összhang megtalálásáról. További kitartásra biztatta versenyzőit a közelgő szezon előtt. Kiemelte Varga Zalánt, aki hosszú ideje várva várt eredménnyel rukkolt elő az idén, részt vehetett a Poznanban rendezett Olimpiai Reménységek versenyén. Kiemelte még Káplár Zillét és Szikora Angélát, akik bekerültek a serdülő válogatott B keretébe.

Végezetül egy általunk újonnan alapított vándorkupát adott át Makrai Csaba a szakosztály idei legeredményesebb férfi és női sportolóinak.

2023 legeredményesebb férfi versenyzője: Varga Zalán

2023 legeredményesebb női versenyzője: Káplár Zille és Kramer-Boga Emma

Az est zárásaként egy kötetlen beszélgetés keretében elfogyasztottuk a hozott finomságokat.

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Szívből kívánjuk, hogy 2024 legyen legalább olyan eredményes, mint 2023!

Hajrá, Göd!

Előző cikkEgy falu, ahová el kell mennie, ha szereti a hasát!
Következő cikkFebruár 1-től változik a felsőgödi háziorvosok rendelési ideje