Az eset még szombaton történt, a Bors számolt be róla. A beteg támadott, ám az egyébként testépítő Dr. Lestár Ferenc nem hagyta magát. Az elégedetlenkedő férfit végül koponyasérüléssel vitték kórházba.

Az orvost még pénteken hívták fel, hogy másnap állítsa be a nő vérnyomását. Szombaton már ügyelet volt, így a kérést Dr. Lestár Ferenc elutasította, ügyeleten ugyanis ilyet nem csinálnak. A házaspár mégis megjelent a rendelőben. A nő először kiabált, mert nem kapott segítséget, majd nekilökte a szekrénynek a doktort. Az orvos erről maga számolt be, mint ahogy arról is, hogy válaszul ellökte magától az asszonyt. Erre a férj elkezdte a fejét ütni, miközben a feleség hátulról rugdosta.

Az orvos kiszaladt a rendelőből, hogy legyenek szemtanúi a történetnek. Becsukta az épület ajtaját, amit támadói berúgtak, és a doktorral közölték, hogy ők ketten vannak, így hamis tanúzással ráverik az ügyet. Szólnak egyébként a fiaiknak is, akik majd agyonverik. Erre az orvos is bekeményített: az utcán ráfogta a férj fejét a pár ott parkoló autójára, majd néhányszor hozzáverte.

A rendőrséget egy beteg értesítette, aki éppen ügyeleti telefonján hívta az orvost, és így hallotta a szidalmakat. A házaspár is hívta a segélyhívót, mentőt kértek a helyszínre. A férjet koponyasérüléssel vitték kórházba. Az orvos ellen nem indult büntetőeljárás, tanúként hallgatták ki, de szerinte benne van a pakliban, hogy kirúgják az állásából.

Frissítés: a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt közölte, hogy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt egy nőt és egy férfit gyanúsítottként hallgatott ki. Mindketten vallomást tettek, a gyanúsítás ellen pedig panasszal éltek.

Az, aki közfeladatot ellátó személyt bántalmaz, a törvény szerint 1-5 év szabadságvesztéssel büntethető.

Előző cikkBiciklilopások Gödön: mit tehetünk ellene?
Következő cikkBajnokok vacsorája Gödön