Egy gödi férfi azért kérte a rendőrök segítségét még augusztus 30-án este, mert elmondása szerint távolról, az interneten keresztül valaki belépett a netbankjába, és 2.099.000 forintot átutalt egy ismeretlen bankszámlaszámára.

A dunakeszi rendőrök nyomozni kezdtek, és két nappal később házkutatási határozattal a kezükben kopogtattak a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 23 éves férfi budapesti tartózkodási helyén – írja a Budapest Környéke.

Bankkártyákat, telefonokat, 1.750.000 forintot, 100 eurót és 1200 dollárt találtak nála. A rendőrök kiderítették, további három áldozata is volt azon a napon a csalónak. A számláját zár alá vették, a többi sértettet most próbálják azonosítani.

Az ukrán férfi elmondta, hogy áldozatait nem ismeri, egy közösségi portálon meghirdetett kriptovaluta adás-vétellel foglalkozó munkahirdetésre jelentkezett, amikor is olcsóbban vesznek, drágábban adnak el, a hasznon pedig osztozkodnak az ügyletben lévő felek. Egy megbeszélésen találkozott egy férfival, aki elkérte a személyi és a bankadatait, később érkeztek is különböző összegek az általa megadott számlaszámra. Az ő feladata annyi volt, hogy tovább utaljon, ezért pedig megkapta a jussát.

Az azóta letartóztatott férfivel szemben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette, valamint pénzmosás megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Előző cikkRetteghetnek a gödi gyorshajtók!
Következő cikkIsmét remek zenei csemege lesz ma este fél hétkor városunkban