Többen több fórumon jelezték szombaton reggel, hogy folyik valami a Samsung-gyár területéről, egy fekete csövön keresztül.

Balogh Csaba polgármester is kiment a helyszínre, ahova egyszerre érkezett a korábban már riasztott rendőrökkel. Mint Facebook-oldalán írja, már ott várta Oláh Katalin a Samsung SDI képviseletében. A helyzetről jegyzőkönyvet vettek fel, és kihívták a Dunamenti Regionális Vízművet a szivárgás megállítására és a kifolyt szennyvíz semlegesítésére.

A polgármester, aki a megyei közgyűlés különleges gazdasági övezetekért felelős munkatársát, a korábbi gödi főjegyzőt, dr. Szinay Józsefet is tájékoztatta a történtekről, azt javasolta a Samsungnak: hagyja, hogy néhány szakmailag elfogadott, akkreditált labor közül a lakosság válassza ki a számára legmegbízhatóbbnak tűnőt, és az vizsgálja meg a most vett szennyvízmintát, az eredményt pedig hozza nyilvánosságra.

Miután a DMRV csak hétfőre tudta vállalni a terület teljes fertőtlenítését, a Samsung úgy döntött, hogy addig is felszivattyúzza a kifolyt szennyvizet és elvégez egy talajcserét. A cégnél azt ígérik, hogy válaszolnak az ügyben felvetődő lakossági kérdésekre is a kapcsolat@samsung.com címen.

Fotó: Facebook

Előző cikkMaradnak a korlátozó intézkedések
Következő cikkEl ne tegye a télikabátot! Szibériai hideg jön