Megszületett a bírósági döntés – jogsértő volt a fegyelmi határozat, erről írt Balogh Csaba, Göd polgármestere közösségi oldalán.

2020. július 17-én rendkívüli képviselő testületi ülést hívott össze a gödi képviselők többsége, ahol eldöntötték, hogy felállítanak egy vizsgálóbizottságot, amelynek célja az volt, hogy felülvizsgálják az általam veszélyhelyzet alatt hozott döntéseket. 2020. augusztus 12-én került sor a fegyelmi meghallgatásra, ami után az a határozat született a vizsgálóbizottság által, hogy hatáskörömön kívül eső döntéseket hoztam, visszaélve a rendkívüli helyzettel. Ez ellen a bíróságon fellebbeztem, mert – ahogy ott személyesen is elmondtam – minden döntést körültekintően és szabályoknak megfelelően hoztam meg, azokról az érintett osztályvezetőkkel és a jegyzővel mindig egyeztetve. A bíróság kimondta, hogy az ellenem a képviselő testület vizsgálóbizottsága által hozott fegyelmi határozat jogsértő volt, így azt megsemmisítette. Fellebbezésnek helye nincsen.

A bírósági döntés:”A bíróság álláspontja szerint felperesi vétkes kötelezettségszegés a rendelkezésre álló dokumentumokból nem volt megállapítható, mindezekre tekintettel a bíróság megállapította, hogy Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének fegyelmi határozata jogszabálysértő, ezért azt a Kp. 89. § (1) bekezdés a) pontja alapján megsemmisítette.”

A kép csak illusztráció.

Forrás: Balogh Csaba Facebook oldala.

Előző cikkPirotechnikai eszközök okoztak tüzet Göd természetvédelmi területén
Következő cikkLejárt a szavatosság? Eddig fogyasztható az élelmiszer