A volt gödi önkormányzati képviselő halálhírét Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője osztotta meg Facebook-oldalán.

“Megrendülve értesültem róla, hogy Kovacsik Tamás, korábbi gödi önkormányzati képviselő elhunyt. A településért és az ott élőkért végzett áldozatos munkája mindenki számára példaértékű. Őszinte részvétem az egész családnak!” – írta Tuzson Bence.

Kovacsik Tamás Göd 3. számú választókerületét képviselte az önkormányzatban, a legutóbbi választáson is indult a kormánypártok támogatásával.

Fia, ifjabb Kovacsik Tamás, az Ismerős Arcok dobosa így beszélt édesapjáról korábban a Gödi Lokálpatriótáknak:

“Láttam, hogy apám anyámmal karöltve 25 éven át mit végzett Gödért. Fontos volt nekik a tenni akarás. A baráti társaságukkal nem a Facebookon hőbörögtek, hanem lementek és szemetet szedtek a Duna-parton. Civil munkába kihirdették, hogy gyerekek szombat reggel 8-ra mindenki hozzon ásót, gereblyét, seprűt, találkozzunk az alsógödi strandon, és takarítunk. Egész nap takarítottak, szemetet szedtek, füvet vágtak, a kocsmáros beszállt azzal, hogy ingyen zsíroskenyeret adott. Ilyen közösségi dolgok történtek és engem ez vett körül. Aztán apámnak az önkormányzati munkájában láttam, hogy 25 évig miként küzd és harcol a Duna-partért. A játszóterek, az út aszfaltozások, hogy legyen egy rendes Duna-part, mind az ő nevéhez köthető. Ha nem is vagyok ilyen tevékeny Göd irányába, mert másról szól most az életem, de valószínűleg tudat alatt bennem van, hogy több az élet annál, mint hogy kibontunk otthon egy sört és megnézzük a focimeccset. A közösségért jó tenni, jó érzéssel tölti el az embert.”

Előző cikkAz olvasás, mint élmény – filozófiai kávéház a gödi könyvtárban
Következő cikkVégre indul a kaszálás Gödön