Meghalt a 4 éves kislány, akit az óvodabuszban felejtettek, édesanyja az utolsó órákban még vele lehetett.

Tragédia történt Tomajmonostorán, ugyanis feladta a küzdelmet annak a kislánynak a szervezete, akit kedd reggel felejtettek az óvodabuszban. A járművet a sofőr leparkolta, és bezárta. Sajnos nem vette észre, hogy a kislány, Inez Flóra az utastérben maradt. Délután, amikor a sofőr visszatért a buszhoz, a kislány már nem volt eszméleténél. Azonnal hívták a mentőket, s Flóra a debreceni kórház intenzív osztályára került, ahol az orvosok mindent elkövettek a kislány életben maradásáért, ám a szervezete néhány nap után feladta a szolgálatot.

A Bors megkérdezett egy gyermekorvost, mi játszódhatott le a gyermek testében, aki azt nyilatkozta, a kislány egyértelműen hőgutát kapott, s egy hasonló esetbe akár egy felnőtt is belehalt volna.

Dr. Ács Orsolya kifejtette: “Több mint valószínű, hogy annyira felhevült a teste, hogy kiszáradt, mert kiizzadta és kilélegezte az összes vizet a szervezetéből. Az emelkedett testhőmérsékletet nem tudta korrigálni, pedig a szervezet a hasonló esetek elején mindig megpróbálja hűteni magát. A vér nem feltétlenül sűrűsödik be, de a létfontosságú szervek működése veszélybe kerül.”

Elmondta továbbá, hogy “a szervezet először a szerveket próbálja menteni. Van egy tartaléka, és ha a környezetben nem történik megfelelő változás, a puffer kimerül, és a szervezet felmondja a szolgálatot.”

Őszinte részvétünk!

Főkép a Bors oldaláról.

Előző cikkNagyon sikeres volt az első Beka gardróbvásár a Kincsem parkban
Következő cikkFenomenális Veteránjármű- és Repülőnap Dunakeszin