Javában tart a főszezon a Balatonnál, sokan keresik fel a tavat, és egyre többen választják közülük a vonatot. A legjobban a Jégmadár expressz nyerte el az utazók tetszését, mely az idei nyár újdonságaként – a jelentkező utasmennyiségre és a népszerűségére tekintettel – immár dupla KISS motorvonattal közlekedik a Dunakanyartól Gödön át a Balatonig, illetve vissza.

Idén is forgalomba állította a MÁV-START a nyári hétvégekre – szombatra és vasárnapra – a Jégmadár expresszt. A Dunakanyart a Balatonnal hétvégente összekötő Jégmadár Expressz (Ex 18702, Ex 18703) mindkét irányban július 30-tól már ismét a teljes útvonalon, Szob és Fonyód között közlekedik, azonban Szobról 4 perccel korábban, 7:22-kor indul, de Nagymarostól már eredeti menetrendje szerint halad tovább.

A vonatra helyjegy váltása kötelező az utazáshoz, ezért kedvelik, mert így garantált az ülőhely. A kettő, emeletes jármű együttes ülőhelykapacitása 1200 fő, azonban a csomaggal utazók kényelme érdekében vonatonként 960 helyjegy váltható. A dupla KISS motorvonatból álló legutóbbi Jégmadár járatokon, amelyen már Váctól/Vácig használható volt a második egység is, a múlt héten  3 443-an utaztak, ami 89 százalékos kihasználtságnak felel meg. Eddig a főszezonban 13 ezren használták ki az emeletes vonatokkal való utazás különleges élményét.

A nyári szezon kezdete előtt megkérdeztük olvasóinkat, hogy örülnek-e a közvetlen balatoni járatnak. 13% mondta, hogy igen, tavaly is utazott vele, míg 80%-uk tavaly nem utazott ugyan a Jégmadárral, de az idén tervbe vette ezt.

Előző cikkKét kereszteződés van lezárva Neveleken
Következő cikkIdén is lesz Göd Kupa!