Önöknek is nyilván feltűnt, hogy egyre többen költöznek ki Budapestről a környező városokba, falvakba, így Gödre is. Ez az ingatlanárak szárnyalását hozta magával. Mi most a helyzet és mi várható? Erre kereste a választ a Portfolio.

2021-ben hosszú évek óta először Pest megye megelőzte Budapestet az építendő lakások számában (Pest megye 7,7 ezer, Budapest 5,5 ezer), és itt is volt az egyik legnagyobb áremelkedés. Sem a Balatonnál, sem a budai kerületeknél nem lőttek ki úgy az árak 2020 és 2021 között, mint Pest megye budapesti agglomerációjában. A növekedés hajtóereje a családi házak voltak – írja a portál.

A budapesti agglomerációban 2021-ben 49.3 millió forintra nőtt az átlagos lakásár, 31 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az északi szektorban, ahol Göd is található, 37-ről 47,4 millióra, vagyis 28 százalékkal emelkedett az átlagos lakásár, míg a használt lakások négyzetméterára 15,4%-ot nőtt 1 év alatt, most 532.000 forint.

Az ingatlanpiaci szakemberek szerint idén tavasszal érhették el tetőpontjukat a lakásárak. Nyárra már megtorpanást, őszre pedig visszaesést prognosztizálnak. A KSH adata szerint visszaesett az építkezések száma, Pest megyében 42 százalékkal csökkent 2022. első negyedévében.

Előző cikkKézilabda – még a Gödé lehet a bronzérem
Következő cikkGödről jár át az új dunakeszi lelkész