Az iroda működése többek között elősegíti a Pest megyéből származó magas minőségű termékek és szolgáltatások kínai piacra történő exportját.

Pest Megye Közgyűlése a 2020. szeptemberi közgyűlésen döntött arról, hogy a kínai Hubei tartományban Pest megyei kirendeltségi irodát hoz létre – írja a pestmegye.hu.

Pest Megye Önkormányzata külügyi tervében kiemelt célként szerepel a kínai tartományokkal történő kapcsolatépítés, különös tekintettel a gazdaságfejlesztés területén. Tekintettel Pest megye sokrétű kínai kapcsolatrendszerére, Hubei tartományból érkezett megkeresés arra vonatkozóan, hogy a tartomány és a megye közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztését egy kirendeltségi irodahelyiség rendelkezésre bocsátásával segítenék.

Az iroda létrehozásában és működtetésében Zhu Yun Ping, az Ipari Park Tanács kínai tagozatának elnöke aktívan részt vett. Segítségével a kirendeltségi iroda megkezdte működését.

Az iroda feladatai:

  • az ipari gyártás, a kereskedelem, a turizmus, a befektetés és az egyéb gazdasági kapcsolatok fejlesztése, valamint a technológiai kutatási, oktatási, kulturális, művészeti, egészségügyi és egyéb szakintézmények közötti szakmai együttműködés megerősítésének elősegítése;
  • információkat nyújt a helyi kínai városokban Pest megye befektetési környezetéről, és lehetőségeiről, a kormányzati támogatási politikáról;
  • Pest megyét népszerűsítő marketing munkát folytat;
  • elősegíti a Pest megyéből származó magas minőségű termékek és szolgáltatások kínai piacra történő exportját;
  • népszerűsíti a megye turisztikai desztinációit;
  • megszervezi a helyi kínai cégek és befektetőcsoportok Pest megyébe történő piaci és befektetési célú látogatásait, ezzel is motiválva a kínai cégeket, hogy Pest megyét válasszák befektetésük színhelyéül;
  • Pest megyei cégek és magyar cégek részére a helyi piaci lehetőségekről és egyéb piaci információkról konzultációs lehetőségeket biztosít, elősegíti a magyar cégek kínai piacra lépését.

Az átadási ünnepségen Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke videóüzenetben mondott köszönetet a kínai félnek a közreműködésért:

Az iroda létrehozása és működtetése anyagi forrást nem igényel Pest Megye Önkormányzata részéről.

Előző cikkItt tart most a bölcsőde-ügy
Következő cikkÍgy szépült meg az alsógödi állomás