A dunakeszi rendőrök befejezték a nyomozást egy tavalyi bűnügyben, melynek egy gödi söntés elfogott üzemeltetője és négy vendége volt az alanya. Az iratokat átadták az ügyészségnek.

Az ügyről egy évvel ezelőtt mi is beszámoltunk. A Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai egy gödi szórakozóhelyet ellepve kezdeményeztek intézkedést egy négy fős társasággal szemben 2021. június 18-án este. Az okot az egyik tinédzser kábítószer-fogyasztásra utaló tág pupillái, kipirosodott bőre és zavart viselkedése adták. A kamasz a helyszínen nem is tagadta, hogy szert fogyasztott, ráadásul nem először.

A társaság egyetlen női tagja próbálta volna észrevétlenül egy kukába dobni a nála lévő, zöld növényi törmeléket rejtő zacskót, de ez nem kerülte el a rendőrök figyelmét.

Az akkor 37 éves nővel, egy 17 éves fiatalemberrel, és két 21 éves férfivel szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt THC-ra pozitív értéket mutatott. A rendőrök a társaság tagjaitól összesen bruttó 26,58 gramm kábítószergyanús növényi származékot, kábítószer fogyasztásához használható tárgyakat foglaltak le. Kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellenük eljárást – emlékeztet a rendőrség honlapja.

Az akció közben a rendőrök a kocsma hátsó részéből erőteljes és jellegzetes kannabisz-szagot éreztek, és kutatni kezdtek. A teraszon lévő cserépkályhában 11 darab simítózáras, kábítószergyanús növényi törmelékkel tömött tasakot találtak. A hely 36 éves üzemeltetője előbb évődött kissé, majd elismerte, hogy a kiporciózott, összesen 86,6 gramm kábítószergyanús növényi származék, valamint a mellette lévő kicsit több, mint 3 millió forint az övé.

Az igazságügyi vegyészszakértő a lefoglalt anyagból kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületek, köztük delta-9-THC-t mutatott ki, amely kábítószernek minősül.

A 36 éves férfi a kihallgatásán tagadott, panasszal élt, ám vallomást nem tett, ám később írásbeli vallomást csatolt be. Védekezésében elmondta, hogy magánéleti problémái voltak, szeretett volna többet lazulni, távol tartani magától a hétköznapi problémákat, lényegében emiatt szerezte be magának a kábítószert.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szabadlábon védekező férfivel szemben a kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Előző cikkPénteken zárva lesz a Gödi Polgármesteri Hivatal
Következő cikkFeloszlatja magát a képviselő-testület?