Tegnapról mára csaknem megduplázódott az új fertőzöttek száma: 1548-ról 2853-ra ugrott. Szlávik János szerint a brit mutáns terjedése okozhatja a növekedést.

Meghalt 104, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2853 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. Ezzel 394 023-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 14 035-re emelkedett, a gyógyultak száma 301 363.

Az aktív fertőzöttek száma 78 625, kórházban 4021 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen.

Szlávik János az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy a brit mutáns terjedése okozhatja a koronavírus-fertőzöttek számának növekedését. Kérdésre válaszolva a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa azt mondta, hogy az oltások jelenleg még nem játszanak jelentős szerepet, Magyarországon még nem kapta meg annyi ember az oltást, hogy kimondhassuk: a fertőzöttek száma csökkenni fog. Az esetszám emelkedésében a brit mutánsnak van szerepe, ez ugyanis jobban terjed a közösségben – vélekedett.

Előző cikkCsendes szépség – téli fotók Gödről
Következő cikkVáltozott a sebességhatár az M2-esen