Szombaton beszámoltunk a magyar kultúra napjának gödi ünnepségéről, de akkor adósak maradtunk a kitüntetettek listájával. Most pótoljuk!

Minden évben szakmai szavazatok alapján a magyar kultúra napján ítélik oda az Év Pedagógusa díjat, a Művészetoktatásért, Kultúráért és Nevelésért díjat, valamint a Göd Város Alkotó- és Előadóművész díjat. Ezúttal Szilágyi László alpolgármester és Tóth János jegyző adta át ünnepélyes keretek között a kitüntetéseket.

Az Év pedagógusa a Kastély Óvodában Perlaky Kamilla, a 2. helyezett Fülöpné Apáthy Erika, míg a harmadik Mostoháné Horváth Ivett.

A Huzella Tivadar Általános és Két Tanítási Nyelvű Iskolában az Év pedagógusa Bérczesné Leányvári Anikó, a 2. Pitukné Makó Marianna, a 3. Farkas Gabriella lett.

A Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az Év pedagógusa Hodován Józsefné, a 2. helyezett Futó Judit, a 3. Nyizsnyik Judit, míg a 4. Csányi Ibolya.

A Művészetoktatásért, Kultúráért és Nevelésért díjat idén a József Attila Művelődési Ház és a Göd Városi Könyvtár munkatársai választhatták ki maguk közül. Az első helyezett itt Droppán Györgyi lett, a 2. Nagyné Lacza Ágnes, a 3. pedig Mohai Ildikó.

Göd Város Képviselő-testülete az alkotóművészet terén kifejtett szakmai és művészi munka elismerésére kitüntető címet alapított, mely a város közigazgatási területén huzamosabb ideje eredményesen tevékenykedő alkotóművészeknek, művészeti közösségeknek adományozható a beérkező javaslatok alapján. 2023-ban a kitüntető Göd Város Alkotó és Előadóművész díjakat két bábszínházi társulat, a Maszk Bábszínház és Bartha Tóni Bábszínháza kapta.

Előző cikkJó hír a gödi ingázóknak
Következő cikkSzurkoljunk megint közösen a gödi séfnek a Bocuse d’Or döntőjén!