Balogh Csaba, gödi polgármester Facebook-oldalán jelentette be a legújabb ipari agglomerációs fejlesztéseket. A gödi lakosokat két újabb beruházás is érinti, amiről Tuzson Bencével egyeztetett telefonon a hír hallatán, írta legújabb posztjában.

A Különleges Gazdasági Övezeten belül, Göd határán van egy nagyobb terület, amit ipari fejlesztésre szánnak az erdő és a Dunakeszi Homokbánya között az M2 mentén. Elmondása szerint, ez nem befolyásolja a tervezett vadátjáró épülését az autópálya fölött, amire a szűkülő gödi területek miatt már nagyon várnak a helyi lovasok. Az, hogy pontosan milyen ipar kerül a területre, még nem tudhatjuk, részletek hamarosan.

Dunakeszin egy vasúti átrakót létesítenek majd, am logisztikai elosztópontként fog működni, így Budapestről vasúton hozzák majd az árut, amit itt helyeznek át teherautókra. A vasúti nyomvonalat is bővíteni fogják, különben a lakossági járatokat akadályozná a bővítés, de ennek köszönhetően Dunakeszin kisebb lesz a kamionos forgalom, amit a gödi ingázók bizonyára örömmel fogadnak.

Forrás: https://www.facebook.com/BaloghCsabaMomentum

Előző cikkNagy siker volt a Gödi Barokk Napok második koncertje
Következő cikkA kardozó Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét