Másfél éve, 2021-ben nyitott meg az Imi’s Kitchen a Duna utcában. A jelenleg csak ebédidőben nyitva tartó önkiszolgáló étterem nagyon népszerű, csúcsidőben hosszú sor vár arra, hogy megkóstolja a házias ízeket elérhető áron.

Csúcsidőben érkeztünk, és megkérdeztünk néhány vendéget az étteremről.

  • Már többször jártam itt, a kedvencem a rántott hús, a camembert lekvárral, tartármártással és a babgulyás, az is nagyon finom.
  • Teljesen meg vagyunk elégedve, elvitelre is szoktunk vinni.
  • Itt a legfinomabb a kaja, a kedvencem a krumplipüré. De itt ettem a legfinomabb krumplifőzeléket is.
  • Most vagyunk itt először, és nagyon elégedettek vagyunk.
  • Mindig jó és finom, ár-érték arányban kiváló!

Amikor a forgalom enyhült, az étterem egyik tulajdonosával, Marinkás Évával beszélgettünk

Korábban is foglalkoztak már vendéglátással?

1993 óta vállalkozunk ebben a saját tulajdonú épületben. Nyitottunk egy élelmiszer-, majd egy állateledel-, -horgászboltot, aztán úgy gondoltuk, profilt váltunk. Az egyik fiúnk szakács, a Gundelban végzett,  dolgozott a Corinthia Hotelben, előtte a Thermál Hotelben Visegrádban, ő a séfünk.

Mióta az önöké ez a terület?

Már az 1900-as évek eleje óta ez a telek az én családomé. A dédnagyapám, Marinkás József a turistákat vitte le omnibusszal a Dunára, ő volt az első “vendéglátós” a családban. Ezt a házat, ahol az étterem van, édesapám, a férjem és az apósom építette 25-30 éve. Mi itt is lakunk, a tetőtérben van a lakásunk.

Jelenleg ebédidőben vannak nyitva, tervezik a hosszabb nyitvatartást?

Hatan csináljuk, ennél többet fizikálisan nem bírunk. Ha reggeltől estig nyitva szeretnénk lenni, ahhoz több alkalmazott kéne. Az igény sem volt olyan nagy, hogy megérte volna, de hosszabb távon azért még gondolkodunk rajta. Egyre többen ismerik és szeretik az Imi’s Kitchen-t, így felmerül, hogy talán jó lenne, ha később is be tudnának jönni a vendégek.

Rendezvényekre ki szokták adni az éttermet?

Ahogy látja, a terem nem túl nagy, 22 főt tudunk leültetni, de ha az időjárás megengedi, van egy 12 fős teraszunk is. Voltak már rendezvényeink, születésnapokat tartottak itt, és karácsony előtt egy kedves ismerősünk budapesti ruhanagykereskedelmi cégének 13 alkalmazottjával rendezett itt vacsorát. Lehetőség van, majd megtalálnak.

Mik a konyhájuk legfontosabb fogásai?

Nagyon finom hamburgereket készítünk. Hortobágyi Angus marhahúst teszünk bele, egy ottani magyar vállalkozástól hozzuk. Minden szószt, mártást itt készítenek a szakácsaink. A fiam állította össze, az ő ízlésvilága. A Vekni pékség süti nekünk a zsömléket. Először mi készítettük, de aztán nem volt rá kapacitásunk, megtaláltuk őket, nagyon finom péksüteményeket készítenek.

A konyhánk magyaros, de néha beteszünk más országbeli ételeket is. Lengyelországba nagyon szeretünk járni, kedves barátaink vannak ott, így például szerepelt az étlapon a zurek, ez a lengyel krumplileves. Nagyon finom lasagnét készítünk, a rakott padlizsán receptjét a séfhelyettesünk Angliában tanulta egy török kollégájától.

Milyen gyakran változik az étlapjuk?

Minden nap változik. Természetesen vannak állandó fogásaink, a kedvencek: a rántott hús, a rántott sajt, a grillezett csirkemell, a sült krumpli állandóan szerepel az étlapon. Napi menünk van, mindig van 3-4 napi ajánlat. A menü kétezer forintba kerül, van benne egy leves és egy második, ami egy köret rántott hússal, vagy egy szaftos étel. Máskor rakott krumpli vagy valami egytálétel, illetve főzelék feltéttel.

Vállalnak kiszállítást is?

Igen, van futárunk, aki kiviszi az ételeket. A csomagolásnak van díja, de a szállításért nem kérünk pénzt.

Főleg törzsvendégeik vannak?

Igen, többen gyakran visszajárnak. Vannak, akik itt dolgoznak a Samsungban, vagy házat építenek a környéken, festők, kőművesek, ácsok. Vannak, akik akkor jönnek vissza, ha megint a közelben van dolguk. Nagyon sok külföldi vendégünk is volt az elmúlt másfél évben.

Az ételeket mind itt készítik el?

Igen, mindent mi csinálunk, a krumplipürétől kezdve a savanyúságokig. A sült krumpli persze mirelit, arra már valóban nincs kapacitásunk.

Hogy tudják kezelni az inflációt?

Sajnos muszáj áthárítani. Fél éve nem változott a menü ára, de most fel kellett emelnünk 1800 forintról 2000-re. Természetesen nem emeljük naponta az árainkat, de az elmúlt fél évben azért folyamatosan emeltük, mert kénytelenek voltunk. Nekünk nincsenek szabott árak, amiért mi vásárolunk, az sokkal magasabb. Nem 1500 forint egy kiló csirkemell, mi 2700 forintért kapjuk.

Az energiaáraink szerencsére “csak” duplázódtak. Másfél éve, mikor kezdtünk, akkor új szerződést kellett kötnünk, ezt egy magasabb áron sikerült, emiatt most nem emelkedett nagyon. Bízunk benne, hogy nem fogunk olyan levelet kapni, amely új szerződés megkötését kívánja.

Az Imi’s Kitchen egy családi vállalkozás?

Igen, én Marinkás Éva vagyok, a családnevünket Gödön sokan ismerik. A férjem László Imre, ő Dunakesziről került ide. A szakács fiúnk is Imre, ezért lettünk Imi’s Kitchen. A másik fiúnk Márton, aki futárként dolgozik. Az alkalmazottaink: a fiam egyik tanítványa és nagyon jó barátja, Berta Máté, a helyettes séfünk és aki a kezük alá dolgozik és mosogat is, Lőke Pisti. Ő is gödi, itt lakik mellettünk egy albérletben.

Előző cikkCsodaszép a fővárosunk!
Következő cikkLátogatható XVI. Benedek sírja a Szent Péter-bazilikában