Gödi reggelizőhelyekről szóló sorozatunkban leginkább a gödi lakosok által ajánlott vendéglátóhelyeket látogatja végig kollégánk, Olivér. Megpróbálja sorra venni, hogy hol, mit és mennyiért lehet kapni. Át is adjuk neki a szót.

Első megállóm a Vekni Műhely volt, a Köztársaság út és a Pesti út találkozásánál.

Viszonylag korán érkeztem a barátságos külsejű helyre, ám szerencsémre nem kellett órákig sorban állnom. A kínálat péksüteményekből épül fel: csokis, túrós és virslis, mint mindenhol máshol. Ám a szemem több különös ízvilágon is megakadt. Lehet itt kapni sonkás-tormás papucsot, baconös, fokhagymás, dijoni mustáros csavartat, de jalapenós, cheddar sajtos ciabattát is.

Ennyi vad, sós íz mellett valahogy mégis egy csokis croissant hívogatott a vitrin túloldaláról, így aztán hagytam magam, és őt kértem, természetesen az elmaradhatatlan reggeli meleg itallal. A kávékínálat széles, és a laktóz- és tejcukorérzékenyeknek sem kell aggódniuk, hiszen a laktózmentes mellett többféle alternatív növényi tej is kapható.

A vendégtér nagyon barátságos, kifejezetten bekuckózós ilyen ködös időben. Bár van terasz, ezt most nyilván senki nem vette igénybe, de mint megtudtam, nyáron szinte el sem lehet onnan zavarni az embereket. Persze, gondolom, ezt nem is szeretné senki.

A Vekni Műhely legforgalmasabb időszaka a délután, így reggel kifejezetten jól lehet parkoló- és ülőhelyet is találni. Ugyanez viszont nem lenne igaz egy szombati napra, akkor ugyanis kint áll a sor, pedig dupla személyzet szolgál ki. A legnépszerűbb termék a portugál krémes, ezt még az is szívesen eszi, aki amúgy próbálja magát aktívan távol tartani a liszttől és a cukortól. Ez persze csak ezen az ominózus szombaton kapható. A Vekniben ezenkívül rendes kovászos pékárukat is kapunk, én rögtön el is csomagoltattam öt kovászos zsemlét. 

A croissant és a laktózmentes cappuccino 1350 forintba került, a kovászos zsemlék darabja pedig 210 forint volt. 

Összességében elmondható, hogy jó reggeli élménnyel távoztam. 

A Veknit azoknak ajánlom, akik hétköznap reggel nem heringpartiba vágynak, szombaton viszont igen – illetve azoknak, akik szeretik a kicsit formabontó ízvilágú péksüteményeket.  

Előző cikkA gödivel együtt már 39 üzlete van a plusmarketnek
Következő cikkMegint késnek a gödi vonatok