A kellemes, szellős késő szombat délutáni órákban rengetegen eljöttek a Duna partjára a görög estre. A program csábító volt és az étterem is készült görög finomságokkal – muszakával, báránypörkölttel, tzatzikivel, görög gyümölcslevessel, töltött cukkinivel, hogy csak néhányat említsünk a széles kínálatból. 

A magyarországi görögök alapította Ellinismos Görög Nemzetiségi Táncegyüttes asszonyai színpompás ruhákban mutatták be táncaikat, a programot Makács Anita és Netye Annamária hastáncosok is színesítették. Papavasziliu Philipasz görög tavernatáncokat mutatott be, köztük az örök kedvenc szirtakit is. A zenét a méltán népszerű Mydros együttes szolgáltatta.

A hangulat fantasztikus volt, a közös táncban nagyon sokan részt vettek minden korosztályból.

A műsor szünetében a Mydros együttes vezetőjével, a tangóharmonikán játszó Smuk Gáborral beszélgettünk.

Önök szervezték az estet?

Mi meghívott vendégek vagyunk, a Duna Csárda szervezi ezeket a programokat. Az est házigazdája Philipasz, a táncos, és ő kérte fel a táncegyüttest, a hastáncosnőket és minket is a fellépésre – de igazából mindannyian már évek óta partnerként működünk együtt a Duna Csárdával.

Mióta rendeznek itt görög esteket?

16 éve vannak itt ilyen estek augusztus elején. De van, hogy kétszer is megszervezik az eseményt, az idén az első pünkösdkor volt.

Úgy tűnik, népszerűek ezek az estek.

Ez a csárda önmagában is népszerű, mi csak egy pluszt hozunk, de nagyon jó látni, ahogy megtelik a hely. A tulajdonostól, Marikától azt hallottam, hogy 3-400 ember foglalt asztalt a mai rendezvényre, és akkor még az erre járó, bicikliző emberekről nem is beszéltem.

A zenekarról mit tudhatunk?

2001 óta játszunk együtt, vannak Magyarországon született görög és magyar tagjaink is. Mi az öcsémmel, Tomival és egyik énekesnőnkkel, Virágh Lavíniával görög táncházakban ismertük és szerettük meg ezt zenét. Görög tagjaink, Csyef Athina és Sztavropulosz Nikolaosz otthonról hozták ezt, hisz náluk éjjel-nappal szól a zene.

Előző cikkVágányokon fekvő ember okozott zűrt a gödi vonatközlekedésben
Következő cikkSzemélyesen vagy tévé előtt – kedden indul a nagy kerékpáros körverseny